foto: Shutterstock
Latvieti šokē redzētais TikTok platformā. Viņa vēršas policijā, kur palīdzību nesaņem
Sabiedrība
2023. gada 31. oktobris, 10:39

Latvieti šokē redzētais TikTok platformā. Viņa vēršas policijā, kur palīdzību nesaņem

Jauns.lv

Uzslēdzot tiešraižu sadaļu vietnē TikTok kāda sieviete, kura vēlējusies palikt anonīma, palikusi šokēta, proti, kāds lietotājs tiešraidē, savācot konkrētu skaitu skatītāju, solījis izdarīt pašnāvību, ziņo TV3 raidījums “Bez Tabu”.

“Es tikko biju iegājusi TikTok, šķirstu, sākās TikTok tiešraide, kur puisis nenormāli raud, sapratu, ka viņu meitene ir pametusi. Viņš saka, ka griezīs sev rīkli,” stāsta sieviete. 

Vīrietis ar nazi rokās solījis izdarīt pašnāvību, ja izdosies savākt 150 skatītājus. Sieviete bijusi šokā, ka pārējie lietotāji nereaģējuši, bet gan nievājoši izteikušies, ka iepriekšējās tiešraidēs solītā pašnāvība neesot izdarīta. 

Sieviete par redzētos tiešraidē informējusi policiju, taču viņu pārsteidzis, ka kārtībsargi nesteigušies vīrieti glābt. Tiešraide gan beigusies bez letālām sekām.

“Situācijās, kad persona sociālajā tīklā ir reģistrējusies ar citu vārdu, jāņem vērā, ka tās atrašanās vietas noskaidrošana, visticamāk, nebūs ātrs process. Parasti līdzīgās situācijās policijas dežūrdaļa piesaista kriminālpoliciju, tostarp var tikt piesaistīta Kibernoziegumu apkarošanas pārvalde un pārrunu vedējs. Vienlaikus vēršam uzmanību, ka interneta vide ir ārkārtīgi plaša, tajā ir ļoti daudz viltus satura, un mākslīgi radīta satura reitingu celšanai. Un ne viss, kas nonāk internetā, ir filmēts Latvijā, tāpēc iedzīvotājiem jācenšas izvērtēt saturs,” komentē Valsts policijā. 

Vairāk skaties Bez Tabu sižetā.