foto: Publicitātes foto
Nevalstisko organizāciju stiprināšana - izšķiroša nozīme labvēlīgai Uzraudzības un Novērtēšanas sistēmai
Sabiedrība
2023. gada 25. oktobris, 15:52

Nevalstisko organizāciju stiprināšana - izšķiroša nozīme labvēlīgai Uzraudzības un Novērtēšanas sistēmai

Sadarbības projekts

Projekts "Solis uz Nākotni", ko finansē Sabiedrības Integrācijas Fonds (SIF), ir bijis brīnišķīgs ceļojums, kas vērsts uz mūsu nevalstiskās organizācijas Kultūras biedrība "Alternatīvā Realitāte" spēju uzlabošanu. Mēs esam veiksmīgi īstenojuši dažādu komandas apmācību ciklu, kas aptver tēmas sākot no projektu vadības līdz brīvprātīgo koordinācijai, komunikācijai un jauniešu vadībai.

15 apņēmīgi komandas dalībnieki ir paveikuši šos apmācību ciklus un ieguvuši nenovērtējamas zinības un prasmes, kas viņiem nodrošina efektīvu iesaistīšanos kopienas projektos. Šo apmācīto komandas biedru ietekme uz mūsu organizāciju ir neizsakāma. Viņi ir nākotnes līderi, pārmaiņu veidotāji un sociālās attīstības aizstāvji.

Tomēr mēs apzināmies, ka organizācijas ietekmes spēja tieši pieaug, kad tai rokās ir pareizie rīki. Tāpēc mēs īpaši pievēršam uzmanību Uzraudzības un Novērtēšanas (U&N) sistēmas izmantošanai, kā pamatelementam mūsu ceļā uz panākumiem.

Apkopojot iepriekšējo projektu rezultātus mēs  rūpīgi apkopojām un apstrādājām datus no dažādām mūsu darbības jomām. Ņemot to vērā, mēs apzinājām nepieciešamību optimizēt un digitalizēt mūsu procesus, lai uzlabotu projektu vadību, efektivitāti un atbildību. Detalizēta  U&N sistēma ļauj mums automatizēt un efektīvi sekot visām ienākošajām un izejošajām darbībām.

Šī attīstība mūsu nevalstiskajā organizācijā ir daudzpusīga. Tā ļauj mūsu jaunajiem un apņēmīgajiem biedriem, kuri ir pabeiguši apmācību ciklus, ne tikai pielietot iegūtās prasmes, bet arī sekot līdzi un novērtēt savu darbību efektivitāti. Tā palīdz datu balstītai lēmumu pieņemšanai, nodrošina pārredzamību un atbildību, un veicina efektīvu darbplūsmu attīstību.

Turklāt stipra U&N sistēma ir būtiska, lai rādītu mūsu iniciatīvu vērtību un ietekmi finansētājiem un sadarbības partneriem. Tā demonstrē mūsu projektu konkrētos rezultātus un stiprina mūsu uzticamību donoru, partneru un plašās kopienas acīs.

Atskatoties uz projekta "Solis uz Nākotni" gaitu, mums ir skaidrs, ka izšķirošais faktors nav tikai atsevišķie apmācību cikli, bet gan to sinerģētiskais efekts, kad tie ir apvienoti ar efektīvu U&N sistēmu. Mūsu nevalstiskās organizācijas biedriem šie rīki nozīmē ceļu no zināšanām uz rīcību, no mērķiem uz konkrētiem rezultātiem. Tas ļauj mūsu organizācijai turpināt strādāt sabidrības attīstības labā un nodrošināt, ka mūsu pūliņi rada ilgstošu, pozitīvu ietekmi. Nākotnē mēs esam apņēmušies turpināt pilnveidot savas prasmes un pilnveidot U&N sistēmu, lai uzlabotu mūsu spējas sniegt cilvēkiem iespēju pašattīstībai un pārveidot mūsu kopienas.

Projektu “Solis uz nākotni” finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.” / Par raksta “Nevalstisko organizāciju stiprināšana - izšķiroša nozīme labvēlīgai Uzraudzības un Novērtēšanas sistēmai“ saturu atbild Kultūras biedrība “Alternatīvā Realitāte”