foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
"Progresīvo" jaunatnes organizācijas vadītāja Bogustova Briselē pauž atbalstu Palestīnai
Internetā pauž sašutumu par šīs koalīcijā esošas partijas "jaunatnes spārna" pārstāves Martas Bogustovas rīcību, dodoties uz Briseli, kur 22. oktobrī notika vērienīgs Palestīnas atbalsta pasākums.
Sabiedrība
2023. gada 23. oktobris, 10:58

"Progresīvo" jaunatnes organizācijas vadītāja Bogustova Briselē pauž atbalstu Palestīnai

Jauns.lv

Koalīcijas partijai "Progresīvie" ir sadarbības līgums ar jauniešu aktīvistu organizāciju "Protests". Tās valdes priekšsēdētāja Marta Bogustova nesen kopā ar tūkstošiem citu aktīvistu piedalījās skaļā Palestīnas atbalsta pasākumā, kritizējot Eiropas Savienības (ES) nostāju šajā jautājumā.

"Man ir liela motivācija aktīvi iesaistīties organizācijā, kas pastāv par vienlīdzīgu, zaļu un iekļaujošu sabiedrību. Par sabiedrību, kas pieņem un atbalsta viens otru," šādi savu iesaisti kustībā "Protests" definē Bogustova.

Sociālajos tīklos viņa neslēpj, ka ir pret Izraēlas ieceri ar militāru spēku risināt Gazas joslas jautājumu un atkārtoti norāda uz to, ka "puse no cilvēkiem Gazas joslā ir bērni".

Vēl 9. oktobrī darbu apturēja Saeimā izveidotā deputātu grupa palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam, kurā vairums pārstāvju bija partijas "Progresīvie" biedri.

Nu internetā pausts sašutums par šīs koalīcijā esošas partijas "jaunatnes spārna" pārstāves rīcību, dodoties uz Briseli, kur 22. oktobrī notika vērienīgs Palestīnas atbalsta pasākums.

"Brīvību un mieru Palestīnai!"

Par Bogustovas dalību šajā pasākumā varēja uzzināt no viņas pašas sociālajiem tīkliem.

"Instagram" viņa ievietoja video no gājiena, kurā redzami Palestīnas karogi un dzirdami to atbalstoši saukļi.

Video arī redzams plakāts, kurā ES tiek kaunināta par savu nostāju Izraēlas un palestīniešu jautājumā.

Pati Bogustova jau ir reaģējusi uz sašutumu "X" (iepriekš "Twitter") ierakstot: "[...] Jo es, Marta Bogustova, protams esmu visa organizācija, visa partija, visa valdība vienā personā. Brīvību un mieru Palestīnai!"

Briselē aktīvisti pulcējās pie Eiropas Komisijas galvenās mītnes, kas neatlaidīgi atbalsta Izraēlu kopš nesenā "Hamās" uzbrukuma oktobra sākumā.

Cilvēki Briselē gāja ar palestīniešu karogiem un plakātiem ar aicinājumu uz pamieru, lai nepieļautu civiliedzīvotāju bojāeju.

"Progresīvie" un "Protests" līgums paredz, ka šīs sadarbības mērķis ir "veicināt abu organizāciju mērķu sasniegšanu, t.sk. demokrātijas, vides un sociālo politiku popularizēšanu Latvijā".

Jauns.lv vērsās pie partijas, lai noskaidrotu, vai un kā tiks vērtēta "Protests" valdes priekšsēdētājas rīcība.