Kultūra
2023. gada 20. oktobris, 07:04

Video: Rīgas centrā iespējams veikt ceļojumu laikā uz jūgendstila pasauli

Jauns.lv

Rīgu nereti dēvē par jūgendstila metropoli, greznie nami sajūsmina tūristus un ir iemesls lepoties galvaspilsētas iedzīvotājiem. Jūgendstila muzejs ļauj šo laikmetu iepazīt tuvāk.

Ēku Alberta ielā 12 kā īres namu projektējis latviešu arhitekts Konstantīns Pēkšēns. Tagad tā pirmajā stāvā iespējams doties īstā ceļojumā laikā – tur iekārtots dzīvoklis-muzejs, kurā dzīvojis ne tikai pats slavenais arhitekts, bet arī virkne citu ievērojamu cilvēku. Muzejā ikviena vissīkākā detaļa ir autentiska laikmeta liecība. Mēbeles, trauki, dzīvokļa iekārtojums – tas viss ļauj pilnībā ienirt pasaulē, kāda tā šajā vietā bija pirms 100 gadiem.

Rīgas centrā iespējams veikt ceļojumu laikā uz Jūgendstila pasauli

Ēku Alberta ielā 12 kā īres namu projektējis latviešu arhitekts Konstantīns Pēkšēns. Tagad tā pirmajā stāvā iespējams doties īstā ceļojumā ...

gallery icon


Muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" direktore Agrita Tripāne uzsver, ka jūgendstils, lai arī tiek uzskatīts par romantisma arhitektūru, bijis pirmais modernais stils. Muzeja vadītāja stāsta, ka tas iekārtots divos stāvos – pirmajā ir šis dzīvoklis, otrajā mainīgās ekspozīcijas. Tur patlaban var aplūkot divas lieliskas izstādes – viena veltīta ūdensrozēm jūgendstila dizainā, otra atceļojusi no Beļģijas: unikāla jūgendstila paklāju skiču kolekcija, kas būs aplūkojama tikai līdz 5. novembrim.

Noskaties video un uzzini vairāk par muzeju un izstādēm, kas tajā apskatāmas.