foto: LETA
Grīziņkalnā “ekoteroristi” nolaiž riepas un baida ar “uragāniem”
Grīziņkalns.
Runā Rīga
2023. gada 18. oktobris, 04:48

Grīziņkalnā “ekoteroristi” nolaiž riepas un baida ar “uragāniem”

Jauns.lv

Grīziņkalnā, Jāņa Asara ielā, naktī uz 16. oktobri uzdarbojušies “vides aktīvisti” – vairākām automašīnām nolaistas riepas un logā atstāta vēstule. Bojāto auto īpašnieki ir vērsušies policijā.

“Mēs to darījām tāpēc, ka braukšana pa pilsētas ielām ar Jūsu milzīgo transportlīdzekli rada milzīgas sekas citiem,” teikts “aktīvistu” uzsaukumā. Tajā teikts, ka “SUV un 4x4 automobiļi ir katastrofa mūsu klimatam”. Ar SUV domāti sporta apvidus auto.

Autors vai autori turpina: “Pēc ANO datiem, miljoniem cilvēku jau mirst ar klimata pārmaiņām saistītu iemeslu dēļ – sausums, uragāni, plūdi, piespiedu migrācija, bads.” Tieši tā nosauktas viesuļvētras – par uragāniem.

SUV arī vainotas kā auto, kas nogalinot vairāk cilvēku nekā parastās automašīnas, to vadītāji biežāk riskējot uz ceļa, SUV esot nevajadzīgi un tīrā iedomība. “Tāpēc mēs rīkojamies šādi. Jums nebūs nekādu grūtību pārvietoties bez sava benzīna norītāja, ejot kājām, braucot ar velosipēdu vai izmantojot sabiedrisko transportu,” iesaka klimata huligāni.