foto: Valsts policija
Policija ar dronu atrod diennakti mežā pie Ulbrokas apmaldījušos sievieti
Ap pulksten 23.00 termokamera mežā pie Ulbrokas uztvēra siltumu – uz zemes starp kokiem policisti atrada bezvēsts pazudušo sievieti.
112
2023. gada 12. oktobris, 19:32

Policija ar dronu atrod diennakti mežā pie Ulbrokas apmaldījušos sievieti

Jauns.lv

Vakar, 11. oktobrī, ap pulksten 16.00 Valsts policijā vērsās kāda sieviete, kura ziņoja, ka iepriekšējā dienā esot pazudusi viņas 1934. gadā dzimusī māte. Iesniedzējai nebija informācijas par to, kur viņas māte varētu būt devusies. Taču bija zināms, ka viņa pametusi mājokli, kamēr meita bijusi darbā, un viņai līdzi nebija mobilais telefons. Abas dzīvo pie Ulbrokas, netālu no Tallinas šosejas.

Reaģējot uz saņemto informāciju, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldes likumsargi nekavējoties uzsāka meklēt pazudušo sievieti. Nozīmīgu atbalstu meklēšanā sniedza Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Operatīvās vadības birojs un Galvenās kārtības policijas pārvaldes Tehniskā atbalsta vadības nodaļa. 

Tika pārmeklēta plaša teritorija, un ap pulksten 21.30 meklēšanā tika iesaistīts drons, kas aprīkots ar termokameru. Neraugoties uz to, ka policijai nebija informācijas par to, kur sieviete varētu būt aizgājusi, neatlaidīgā meklēšana rezultējās ar panākumiem.

Ap pulksten 23.00 termokamera mežā pie Ulbrokas uztvēra siltumu – uz zemes starp kokiem policisti atrada bezvēsts pazudušo sievieti. Par laimi, kundze bija dzīva un pie samaņas. Uz notikuma vietu tika izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi, kuri sievieti nogādāja ārstniecības iestādē.

Šis stāsts ir ar laimīgām beigām. Taču policija vērš uzmanību, ka līdzīgi gadījumi, kad vecāka gadagājuma cilvēki apmaldās mežā, notiek ik gadu.

Tāpēc policija aicina pārrunāt ar saviem mīļajiem tuviniekiem, ka vecākiem cilvēkiem un cilvēkiem ar nopietnām veselības problēmām doties mežā vieniem ir ļoti bīstami un to darīt nedrīkst.

Tāpat ikvienam jāatceras, ka dodoties mežā ogot vai sēņot jāņem līdzi pilnībā pielādēts mobilais telefons, jābūt piemērotam un ūdensnecaurlaidīgam apģērbam. Kā arī ieteicams ogot, sēņot un pastaigāties labi zināmās vietās un neiet dziļi mežā.

Gadījumā, ja pazudis cilvēks, aicinām zvanīt pa tālruņa numuru 110 vai vērsties tuvākajā Valsts policijas iecirknī.