foto: Shutterstock
Atbilstoši plānam sākta apkures pieslēgšana Rīgā
Runā Rīga
2023. gada 9. oktobris, 12:37

Atbilstoši plānam sākta apkures pieslēgšana Rīgā

Jauns.lv

PS “Siltumserviss Rīga” atbilstoši izstrādātajam grafikam šodien sākusi apkures pieslēgšanu SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” klientu daudzdzīvokļu namiem, darbā iesaistot vairāk nekā 200 darbiniekus. Apkures pieslēgšanu plānots pabeigt līdz šīs nedēļas beigām.

Pēc visu SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” ēku pieslēgšanas apkurei turpināsies pieslēgto ēku apkures sistēmu stabilizācijas darbi. Daļā ēku sistēmu stabilizācijas darbi tiks pabeigti šīs nedēļas laikā. Tomēr, ņemot vērā padomju laika ēku iekšējās apkures sistēmas tehniskās īpatnības, darbi var turpināties vēl divas nedēļas pēc apkures pieslēgšanas, bet atsevišķos gadījumos arī ilgāk.

Informāciju par to, kurā dienā ēkai tiek pieslēgta apkure, iespējams atrast portālā www.e-parvaldnieks.lv, kā arī SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” mobilajā aplikācijā, kur nepieciešamības gadījumā klienti var iesniegt arī pieteikumus par iespējamiem apkures traucējumiem, kas ir optimālais rīks informēšanai. Elektroniski aizpildītie pieteikumi tiek nekavējoties nodoti tehniskajiem darbiniekiem, kuri tos apstrādā rindas kārtībā, veicot nepieciešamos apkures sistēmu stabilizācijas darbus, piemēram, atgaisošanu vai stāvvadu balansēšanu. Traucējumus iespējams pieteikt, zvanot arī uz PS “Siltumserviss Rīga” diennakts tālruni – 80000610.

Nedrīkst aizmirst, ka patvaļīga iejaukšanās apkures sistēmā nav pieļaujama. Dzīvokļu īpašnieki nedrīkst paši veikt sistēmas atgaisošanu, jo tādējādi tiek traucēts apkures sistēmas stabilizācijas darbs, kā rezultātā var ieilgt visi sistēmas stabilizācijas darbi, traucējot normālu siltuma padevi dzīvokļiem.

Svarīgi atcerēties, ka mainīgajos laika apstākļos, kad āra gaisa temperatūra pārsniedz +12 grādus, mājas automātiskie siltummezgli pārtrauc siltuma piegādi dzīvokļiem. Tā tiek atjaunota tiklīdz gaisa temperatūra samazinās, tāpēc nav jāuztraucas, ja siltākās dienās radiatori ir vēsi.