foto: Rīgas dome/F64
FOTO: Daugavgrīvas un Brasas ļaudis līksmo apkaimju svētkos
Ļaudis līksmoja.
Kultūra
2023. gada 28. augusts, 13:13

FOTO: Daugavgrīvas un Brasas ļaudis līksmo apkaimju svētkos

Jauns.lv

Sestdien, 26. augustā, ar plašu kultūras programmu izskanēja apkaimes svētki Vecāķos, Daugavgrīvā un Brasā, vēsta Rīgas dome.

Brasas apkaimē rīkotie "Hospitāļu ielas kaimiņu svētki" ir vieni no senākajiem un plašākajiem Rīgas apkaimju svētkiem, kas svinēti kopš 2014.gada. Šogad savu desmito jubileju tie atzīmēs ar vērienīgu programmu un jaunu nosaukumu - Brasas apkaimes svētki.

Svinīgā svētku atklāšana ar gājienu pa Hospitāļu ielu sākās pusdienlaikā, svētku laikā notika arī Latvijas ražotāju un amatnieku tirgus, izsalkušie varēja panašķoties ar maltītēm un dzērienus.

Hospitāļu ielas garumā svētku apmeklētāji piedalījās ekskursijās, orientēšanās spēlēs, radošajās darbnīcās, uc.

Skvērā Miera ielā uzstājās grupas "Oranžas brīvdienas" un "Tautumeitas". Koncertprogrammas izskaņā sekoja dzīvas uguns, dejas un mūzikas šovs profesionālu žonglieru izpildījumā.

Apkaimes svētkus svinēja arī Daugavgrīvā - Plēksnes un Parādes ielu krustojumā. Visas dienas garumā noritēja plaša kultūras un notikumu programma gan lieliem, gan maziem, kas noslēdzās ar grupu "Dziļi violets" un "Keksi" uzstāšanos.

Svētku diena iesākās ar sportiskām aktivitātēm. Mazākie svētku apmeklētāji tika aicināti uz izrādi bērniem "Sunītis un kaķīte". Pēcāk norisinājās bērnu diskotēka "Daugavgrīvas jūras dārgumi" ar Ēriku Balodi un ziepju burbuļu šovu.  

Daugavgrīvas apkaimes svētki. 2023

Nedēļas nogalē apkaimes svētkus svinēja Daugavgrīvā - Plēksnes un Parādes ielu krustojumā. Visas dienas garumā noritēs plaša kultūras un notikumu ...

gallery icon

Visas dienas garumā noritēja arī izglītojoša ekskursija uz Daugavgrīvas cietoksni kopā ar biedrības "Bolderājas grupa" vadītāju Sandru Jakušonoku un akordeonistu Ojalu, kā arī iedzīvotāju biedrības "Daugavgrīva" ekskursija par Daugavgrīvas apkaimi.