Baltijas ceļa 34. gadadiena. 2023.

Par godu Baltijas ceļa 34. gadadienai Valsts kanceleja laidusi klajā foto galeriju, kurā attēlotas fotogrāfijas ar 34. gadus veciem notikumiem ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 23. augusts, 11:46

FOTO: Baltijas ceļa 34. gadadiena - toreiz un tagad

Jauns.lv

Par godu Baltijas ceļa 34. gadadienai Valsts kanceleja laidusi klajā foto galeriju, kurā attēlotas fotogrāfijas ar 34. gadus veciem notikumiem un to, kā šīs vietas, kur notika Baltijas ceļš, izskatās šodien. 

Pirms 34. gadiem, 1989. gadā notika akcija Baltijas ceļš, kad apmēram 2 miljoni cilvēku sadevušies rokās veidoja apmēram 600 km garu dzīvo ķēdi, kas savienoja Baltijas valstu galvaspilsētas Tallinu, Rīgu un Viļņu. Šī demonstrācija tika sarīkota, lai pievērstu Pasaules uzmanību vēsturiskajiem faktiem, no kuriem cietušas Baltijas valstis. Baltijas ceļš notika tieši 50 gadus pēc Molotova – Ribentropa pakta parakstīšanas, kas notika 1939.gada 23.augustā.

Par godu šim notikumam Lietuvā šodien, pieminot Baltijas ceļa gadadienu, izskanēs īpaša koncertprogramma "Baltijos keliui atminti", kurā Latviju pārstāvēs dziedātāja Jūlija Zakirova, informēja pasākuma rīkotāji.

Atceres koncertā piedalīsies arī Sofija Rubina no Igaunijas, Kauņas bigbends, solisti Povils Meškela un Jeronims Miļus no Lietuvas.

Zakirova ir Latvijas džeza dziedātāja, kura savu muzikālo ceļu iesāka 16 gadu vecumā. Vokālo mākslu Zakirova apguva gan Mūsdienu mākslas akadēmijā Maskavā, gan Rīgas Doma kora skolā džeza nodaļā, gan "New Park Music School" Dublinā. Mūziķe piedalījusies tādos džeza festivālos kā "Kaunas Jazz", "Pori Jazz", "Jazz Kaar", "Saulkrasti Jazz".