Paslepus novākts viens no Liepājas simboliem – kādreizējās rokkafejnīcas ģitāra. VIDEO
Šonedēļ uz Vecrīgu pārvests viens no Liepājas simboliem – kādreizējās rokkafejnīcas priekšā pirms deviņiem gadiem uzstādītā ģitāra, kas bija neatņemama Latvijas mūziķu slavas alejas sastāvdaļa.
Novadu ziņas
2015. gada 12. marts, 12:29

Paslepus novākts viens no Liepājas simboliem – kādreizējās rokkafejnīcas ģitāra. VIDEO

Jauns.lv

Liepājas vecpilsētā – Zivju un Stendera ielas krustojumā – otrdienas, 10. marta, vakarā klusiņām pazudusi viens no Liepājas pēdējo gadu simboliem – bijušās Latvijas 1. rokkafejnīcas ģitāra. Kādreizējās kafejnīcas ēkas īpašnieku pārstāvis Mareks Mediņš apstiprina, ka ģitāra aizvesta uz Rīgu.

„Paliec sveika, ģitāra! Bez Tevis grūti tagad iedomāties Liepājas Stendera un Zivju ielas stūri. Tu nebiji tikai ģitāra,” tvīto liepājniece mūziķe Maija Kalniņa. Trešdienas rītā tukšais stūris pārsteidza visus garāmgājējus, raksta Liepājas laikraksts „Kurzemes Vārds”. Ģitāras vietā palikuši tikai seši betona puļķīši.

Turpat blakus notikuma vietai atrodas Rietumu Radio studija. Taču neviens no darbiniekiem demontāžu nav manījis, tā, visticamāk, notikusi pēc tam, kad darbinieki jau devušies prom, saka radio vadītājs Jānis Bumbulis. Viņš atzīst, ka ģitāra bija populārs apskates objekts, pie kura daudzi fotografējās, varbūt pat vairs nesaistot to ar blakus esošo tukšo ēku. Laukums tagad kļuvis vēl tukšāks un pamestāks.

Mediņš teic, ka mākslinieka Reiņa Kuncīša darinātā ģitāra uz Rīgu aizvesta otrdien vakarpusē. Tagad tā atradīsies pie Latvijas 1. rokkafejnīcā Vecrīgā – Reiterna nama.

Liepājas vicemērs Vilnis Vitkovskis teic, ka pašvaldības pārstāvji par ģitāras novākšanu nebija informēti un tas bijis nepatīkams pārsteigums Liepājas dzimšanas dienas priekšvakarā. Vides objektu ģitāru Liepājā, Zivju ielā, atklāja 2006. gadā.

Ģitāru aizved klusām (TV Kurzeme)
Kasjauns.lv/Foto: Gatis Dieziņš/LETA