Sabiedrība
2023. gada 16. augusts, 10:24

VIDEO& FOTO: augsti viesi un tūkstošiem ticīgo Aglonā piedzīvo Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku kulmināciju

Jauns.lv

Tradicionālie Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki vakar, 15. augustā, noslēdzās ar svētku galveno misi, ko vadīja pāvesta sūtnis Baltijas valstīs, arhibīskaps Petars Antuns Rajičs, piedaloties bīskapiem un priesteriem.

Bīskaps pateicās visiem, kas dažādā veidā ir rūpējušies par svētku norisi un nodrošināšanu, kā arī visiem tiem, kas tajos piedalījās un lūdzās. Savā noslēguma runā bīskaps sacīja: “Kā zinām, valdība ir kristusi, un vajag lūgties, lai tiktu ievēlēta jauna valdība, kas sekmētu tautas uzplaukumu, ekonomikas attīstību un tikumību valstī. Lūdzieties šajā nodomā šajā nedēļā, kamēr tiks ievēlēta valdība! Saglabājiet dievbijību sevī! To, ko esat smēluši šajās piecās dienās Aglonā, nesiet uz mājām, paturiet mājās, nesiet to bērniem.” 

Bīskaps novēlējā, lai katrs cenšamies dzīvot godīgi, Dieva žēlastībā. Viņš uzsvēra, ka tas būs iespējams, ja uzturēsim kontaktu ar Dievu, ja padogināsim Dievmāti un svētos, kā arī paši centīsimies dievbijīgi dzīvot.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenā mise.2023

Tradicionālie Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki 15. augustā noslēdzās ar svētku galveno misi, ko vadīja pāvesta sūtnis Baltijas valstīs, ...

gallery icon

Svētkos piedalījās arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS). Neskatoties uz apstākli, ka Latvija ir daudznacionāla un dažādu konfesiju valsts, tomēr ar savu ekumenisma tradīciju un dažādu konfesiju mierīgu līdzās pastāvēšanu Latvija ir paraugs daudzām citām valstīm pasaulē, tikšanās laikā ar valsts un pašvaldību amatpersonām, dažādu konfesiju garīdzniekiem un organizāciju pārstāvjiem Aglonā pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Arī šogad, kā daudzus citus gadus, Aglonā pulcējā tūkstošiem svētceļnieku lai svinētu Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus.

Svētku laikā Civilās aviācijas aģentūra (CAA) līdz 15.augustam bija noteikusi gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus vairāk nekā 1,6 kilometru rādiusā ap Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas baziliku, savukārt