Kultūra
2023. gada 12. augusts, 17:24

50 gadu jubilejas koncerttūrē dosies Marija Naumova — vienīgā Eirovīzijas uzvarētāja no Latvijas

Jauns.lv/LETA

Augusta noslēgumā sāksies dziedātājas Marijas Naumovas 50 gadu jubilejas koncerttūre "Fiesta de Maria", paziņoja pasākuma rīkotāji.

Marija Naumova Nacionālajam vēstures muzejam dāvina leģendāro Eirovīzijas uzvarētājas kleitu

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) saņēmis vērtīgu dāvinājumu no dziedātājas Marijas Naumovas - viņa muzejam glabāšanā nodeva sarkano kleitu, kurā ...

gallery icon

Uz skatuves līdzās Naumovai kāps viesi no dažādām valstīm - Francijas, Brazīlijas, Čīles u.c. Koncertprogrammā skanēs publikai zināmas un sen nedzirdētas dziesmas neierastā skanējumā, par ko ir parūpējies mūziķis, ģitāras virtuozs, komponists no Parīzes - Sebastjens Žinjo tandēmā ar Žorisu Viskuesnelu.

Koncertā skanēs arī pavisam jaunas dziesmas, kas radītas speciāli jubilejas koncertiem, kā arī pasaules hiti, paredzēti krāšņi kostīmi, dejas un īpaši pārsteigumi.

Pirmais koncerts paredzēts Jelgavas brīvdabas koncertzālē "Mītava" (24.augustā), kam sekos pasākums koncertdārzā "Pūt vējiņi" (25.augustā), Vidzemes koncertzālē "Cēsis" (26.augustā) un Dzintaru koncertzālē (27.augustā).

Pasākums notiks arī oktobrī - Valmieras kultūras centrā (12.oktobrī), Ogres kultūras centrā (13.), Daugavpils Kultūras pilī (14.), Latgales vēstniecībā "Gors" (15.oktobrī).

Jāatgādina, ka pirms 21 gada Marija Naumova izcili nesa Latvijas vārdu pasaulē, triumfējot Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu "I Wanna".

Kādēļ gan neatcerēties šo izcilo vakaru, kad balsojumā Latvijas pārstāve pārspēja visus sāncenšus?