foto: ekrānuzņēmums no Twitter video
VIDEO: autovadītāji Rīgā gatavojas stihijai
Autovadītāji zem tilta novieto savas automašīnas.
Sabiedrība
2023. gada 7. augusts, 17:26

VIDEO: autovadītāji Rīgā gatavojas stihijai

Jauns.lv/LETA

"Rīga gatavojas stihijai. Lielveikalu stāvvietas pilnas…" ar tādu parakstu soctīklā "Twitter" jeb "X" ievietoti vairāki video. Tajos redzams, kā automašīnu vadītāji, bailēs no iespējamiem vētras postījumiem, novieto spēkratus iespējami drošākās vietās.

Tikmēr pirmdienas negaisi ietekmējuši atsevišķas mobilo sakaru bāzes stacijas, pavēstīja mobilo sakaru operatori.

Mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" sabiedrisko attiecību vadītājs Latvijā Oskars Fīrmanis sacīja, ka Tērvetes pusē un vēl dažviet Latvijā elektrības traucējumu dēļ bija ietekmēta atsevišķu bāzes staciju darbība, bet kopumā spēcīgais negaiss lielu ietekmi uz mobilajiem sakariem nav atstājis.

Savukārt informācijas un komunikācijas (IKT) pakalpojumu sniedzēja "Bite" korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja Una Ahuna-Ozola norādīja, ka vētras radītie traucējumi tīklā konstatēti Kurzemes reģionā, kur elektrības pārrāvumu dēļ notiek bojāto bāzes staciju pārslēgšana uz ģeneratoriem.
Vienlaikus Ahuna-Ozola sacīja, ka sakari klientiem tiek nodrošināti.

Mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis norādīja, ka šobrīd LMT sakaru tīkls darbojas stabili, tomēr laikapstākļu izraisīto elektroenerģijas pārrāvumu dēļ neliela daļa sakaru un interneta lietotāju Dobelē un Saulkrastos varēja īslaicīgi saskarties ar nelieliem traucējumiem.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts rietumu un centrālajā daļā izsludinājis sarkano brīdinājumu par ļoti bīstamu pērkona negaisu un stipru vētru, ļoti lielu krusu, intensīvām lietusgāzēm. Brīdinājums spēkā līdz plkst.19 pirmdienas vakarā.

Savukārt vēlāk pirmdienas pēcpusdienā un vakarā lielākais postoša pērkona negaisa risks būs Latvijas centrālajā un austrumu daļā, prognozē sinoptiķi. Vietām Vidzemē un Latgalē negaiss var plosīties vēl arī naktī uz otrdienu.