foto: Madonas novads
Madoniete un ogrēniete nosvin 100. jubileju
Madoniete Anna Briede.
Novadu ziņas
2023. gada 1. augusts, 13:00

Madoniete un ogrēniete nosvin 100. jubileju

Jauns.lv

Jūlijā 100. dzimšanas dienu atzīmēja madoniete Anna Briede un ogrēniete Felīcija Oreniša.

Madoniete Anna Briede savu 100. jubileju atzīmēja 11. jūlijā. 

Sveicēju lokā bija arī pagasta pārvaldes pārstāvji - Artūrs Portnovs un Aija Zablocka. Aldonas Gudrītes spēlētā akordeona vadībā viesi gaviļniecei veltīja daudz skaistu dziesmu.

Ogrēnieti Felīciju Orenišu nozīmīgajā jubilejā sveica Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis, izpilddirektora vietniece Dana Bārbale un Latvijas Politiski represēto apvienības valdes priekšsēdētājs Ivars Kaļķis.

foto: Ogres novada pašvaldība
Ogrēniete Felīcija Oreniša.

Felīcija Oreniša (dz. Strupuļa) dzīves gājums ir bijis gan grūtību, gan arī prieka pilns. Viņa dzimusi Nerzas pagastā Ludzas novadā septiņu bērnu ģimenē, kur pagājuši bērnības un jaunības gadi, līdz 1949. gadā 25. martā kopā ar ģimeni tika deportēta uz Sibīriju kā “tautas nodevēji”, jo brālis bija dienējis Latvijas armijā. Šis posms atmiņā ir spilgti palicis.

Visu mūžu Felīcija bijusi aktīva – apmeklēja pasākumus un baznīcu, daudz lasīja, viens no vaļaspriekiem bija makramē jeb mezglošana. Joprojām viņa televīzijā seko līdzi notikumiem, labprāt stāsta par dzīves laikā piedzīvoto. Felīcijai ir meita un divas māsas meitas, kuras uzskata kā savējās, 4 mazbērni un 6 mazmazbērni. Viņa jūtas mīlēta un lolota. Skaista tradīcija ir dārza svētki, kad ik gadu ģimenes plašais pulks satiekas, lai pavadītu laiku kopā.