foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Laulāts pāris Ikšķilē sarīko divu stundu pakaļdzīšanos neadekvātam BMW vadītājam, noslēgums izvēršas ļoti negaidīts
Laulāto plāns bija sekot melnajai mašīnai, līdz to apturēs policija.
Sabiedrība
2023. gada 19. jūlijs, 11:12

Laulāts pāris Ikšķilē sarīko divu stundu pakaļdzīšanos neadekvātam BMW vadītājam, noslēgums izvēršas ļoti negaidīts

Jauns.lv

Agrā pirmdienas rītā vīrietis ar sievu brauca no Ikšķiles uz Rīgu, kad viņu ceļā parādījās automašīna ar neadekvātu šoferi. Uz transporta bija mācību uzlīme, bet visiem bija skaidrs, ka nekāda apmācība nenotiek.

Nevienaldzīgais vīrietis neplānoja visu rītu veltīt pakaļdzīšanās braucējam BMW. Pasažiera sēdeklī atradās viņa sieva, un pāris nolēma kopīgi uzņemties iniciatīvu savās rokās. Viņi zvanījuši policijai un nolēmuši palīdzēt novākt no ceļa autovadītāju, kurš jebkurā brīdī varēja notriekt gājēju, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Pirms "Doles", kur ir neregulējama gājēju pāreja, neadekvāts autovadītājs gandrīz notrieca sievieti ar bērnu un tikai pēdējā brīdī paspēja nobremzēt. Tādējādi kļuva skaidrs, ka viņš ir jāaptur.

Tiklīdz notikuma aculiecinieki pamanīja, ka BMW vadītājs tiešām nepieturas savā joslā, viņi nekavējoties zvanīja policijai un vienojās ar dispečeru, ka noturēs neadekvāto autovadītāju savā redzeslokā. Plāns bija sekot melnajai mašīnai, līdz to apturēs policija, bet... ekipāžas kavējās.

Rezultātā vīrietis un viņa sieva autovadītājam sekoja divas stundas, līdz viņus pārtvēra likumsargi: "[DP: un kāpēc jūs ziedojāt savas dzīves divas stundas?] Mana sieva ir stāvoklī, un mēs to visu jau gribējām atstāt. Nedomāja, ka būs tik ilgi jābrauc."

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Viņi pabrauca garām tirdzniecības centram “Dole” un sasniedza Dienvidu tiltu.

Murgainais maršruts izskatījās apmēram šādi. Tandēms ar BMW priekšā un ar lieciniekiem aizmugurē startēja no A6 autostrādes Ikšķilē. Kopā viņi izbrauca cauri Saulkalniem un Salaspilij. Pēc tam autovadītājs pietuvojās Rīgas robežai. Viņi pabrauca garām tirdzniecības centram "Dole" un sasniedza Dienvidu tiltu.

Policijas tuvumā nebija, bet pakaļdzīšanās turpinājās. BMW vadītājs nobrauca no tilta Pārdaugavas virzienā un piebrauca pie ceļu satiksmes drošības direkcijas ēkas. Pēc aculiecinieka teiktā, vienubrīd aizdomīgais autovadītājs pamanījis, ka viņu kāds novēro, un neveiksmīgi mēģinājis "paslēpties".

Pēc tam viņš nolēma doties uz Ķekavu, bet vēlāk apstājās pie picērijas. Liecinieks vairākas reizes zvanījis policijai un ierosinājis šoferi aizturēt pats, taču likumsargi šo ideju neatbalstīja, jo viņš apdraudētu sevi un savu sievu. Izbraucot abus apļveida krustojumus Ķekavā, tandēms brauca cauri Rīgai un ieradās Baložos. Beidzot pāris spējis atslābināties.

Policija ziņo, ka viņi pārbaudījuši alkohola koncentrāciju BMW vadītāja izelpotajā gaisā un alkometrs uzrādījis nulles vērtību. Inspektoriem arī nav radušās aizdomas par narkotisko vielu reibumu. Autovadītājs, lai gan divu stundu laikā veicis divus haotiskus Rīgas rajona apbraukumus, paralēli izraisot vairākas iespējamās avārijas, no policijas atvadījies bez fiksētiem pārkāpumiem.