Dalībnieki gatavojas Dziesmu svētku noslēguma koncertam Mežaparkā

Svētdien, 9. jūlijā, pulksten 19.30 Mežaparkā Lielajā estrādē notiks vērienīgais Dziesmu un deju svētku notikums - noslēguma koncerts "Kopā augšup" ...

gallery icon
Kultūra
2023. gada 9. jūlijs, 20:07

FOTO: dalībnieki gatavojas vērienīgākajam Dziesmu svētku notikumam - noslēguma koncertam Mežaparkā

Jauns.lv

Svētdien, 9. jūlijā, pulksten 19.30 Mežaparkā Lielajā estrādē notiks vērienīgais Dziesmu un deju svētku notikums - noslēguma koncerts "Kopā augšup" un Sadziedāšanās nakts. Vēl pirms koncerta sākuma jauns.lv aplūkoja, kā cilvēki gatavojas koncertam.

"Noslēguma koncerts "Kopā augšup" ir veltījums dziesmusvētku tradīcijas 150. gadadienai un mūsu visu kopīgajai un gaišajai rītdienai," teikts koncerta aprakstā.

Noslēguma koncertam sekos Sadziedāšanās nakts. Tikai reizi piecos gados visi – gan Dziesmu un deju svētku dalībnieki, gan skatītāji, gan svētku veidotāji – pēc Noslēguma koncerta rada lielo kopkori un no sirds var izdziedāt iemīļotās dziesmas. Mežaparka Lielā estrāde un skatītāju zona pārvēršas par teju 60 000 lielu dziesmotu jūru, kurā katrai balsij, katram sirdspukstam un katram vārdam ir nozīme.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.