Konvojs no Rīgas sasniedz Kijivu un nodots Ukrainas aizstāvjiem

Ceturtdien, 6.jūlijā, Latvijas ukraiņu konfederācijas “Viche” (Вiче) humānais konvojs, kas pirmdien izbrauca no Rīgas, sasniedza Kijivu un tika nodots ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 6. jūlijs, 22:34

FOTO: konvojs no Rīgas sasniedzis Kijivu un nodots Ukrainas aizstāvjiem

Jauns.lv

Ceturtdien, 6.jūlijā, Latvijas ukraiņu konfederācijas “Viche” (Вiче) humānais konvojs, kas pirmdien izbrauca no Rīgas, sasniedza Kijivu un tika nodots Ukrainas aizstāvjiem, informē konfederācija.

Pateicoties uzņēmuma “Latvijas Finieris” finansējumam, “Viche” uz fronti nosūtīja vairāk nekā 40 vasaras formas tērpu komplektu (flīsa jaka, bikses, zem bruņu vestes velkama jaka, divi krekliņi, zeķes un apavi), tēmekļus, akumulatorus droniem, tehnikas remontam nepieciešamus instrumentus un citas lietas, ko bija pieprasījuši kareivji.

Konvoja sastāvā ir krava, ko sagatavojusi platforma “Stopify”. Tajā ir divi krosa motocikli, ko lūdza 36. brigāde - tie nepieciešami mobilitātei frontes līnijā, kā arī cita palīdzība karavīriem.

Pianists Andrejs Osokins pievienoja kravai 420 pārtikas produktu komplektus, bet Latvijas Mednieku savienība nodeva 500 bundžu brieža gaļas konservu. Biedrība “TEV” papildināja kravu ar mitro salvešu kārbām.

Degvielas uzpildes staciju tīkls “Virši” nodrošina ar degvielu visu konvojā esošo transportu. Gan automobiļi, gan visi pārējie transporta līdzekļi  dodas ceļā dodas vēl ar papildu degvielas tilpnēm bagāžā – gadījumam, ja frontē rastos sarežģījumi sagādāt degvielu. Šī degviela tiek pildīta kannās, ko ziedo uzņēmums “Valpro”.