112
2023. gada 1. jūlijs, 09:01

Traģisks piektdienas vakars Siguldā: dzērājšoferis notriec pusaudžus uz motorollera

Jauns.lv

30. jūnija vakarā ar skumju vēsti sociālajā tīklā "Facebook" dalījies Vladimirs Majorovs. Vīrietis atklāj, ka dzērājšoferis Siguldā notriecis pusaudžus, kuri pārvietojās ar motorolleru un viens no zēniem gājis bojā.

Majorovs stāsta, ka piektdien, 30. jūnija vakarā ap 21:00 kāds dzērājšoferis Siguldā notrieca pusaudžus, kuri pārvietojās ar motorolleru. Negadījums noticis uz Vidzemes šosejas pie Nītaures ielas, krustojumā pie gājēju pārejas.

Notikuma vietā uz laiku bija bloķēta satiksme.

foto: Facebook

Negadījumā gāja bojā 15 gadus vecs zēns, kurš vadīja motorolleru, bet otrs jaunietis atrodas slimnīcā.

Vīrietis atklāj, ka autovadītājs reibuma stāvoklī pa Siguldu braukājot jau otro dienu un neviens par to neziņojot policijai. Ceturdien viņš manīts ZPS rajonā pie veikala "mini Vesko", bet traģēdijas dienā viņš redzēts arī pie "mini Rimi".

foto: Facebook

"Atceraties, ka mūsu un mūsu bērnu drošība ir tikai mūsu rokās," atgādina ieraksta autors.

Tikmēr oficiālā policijas informācija liecina, ka kārtības sargi izsaukumu par negadījumu uz Vidzemes šoseju 67 saņēmuši 21.15.  Sadursme notikusi starp automašīnu "Seat Coroba" un elektrisko motorolleri, kura vadītājs gājis bojā notikuma vietā.

Policija par notikušo ir uzsākusi kriminālprocessu un izmeklēšanas laikā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 128 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 33 personas un viena persona gājusi bojā. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 442 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 195 par ātruma pārsniegšanu un 24 par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākts viens administratīvā pārkāpuma process un 14 kriminālprocesi, bet viens kriminālprocess – par transportlīdzekļa vadīšanu narkotisko vielu reibumā, ziņo Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Diāna Lūkina.