foto: Edijs Pālens/LETA
Otrdien atsāksies tramvaju satiksme pār Brasas tiltu
Sabiedrība
2023. gada 19. jūnijs, 18:25

Otrdien atsāksies tramvaju satiksme pār Brasas tiltu

Jauns.lv/LETA

Pēc pirmdien Rīgā 11.tramvaja līnijā notikušajām pārbaudēm Brasas tilts ir atzīts par drošu satiksmes atjaunošanai, un tramvaji pār to atsāks kursēt no otrdienas, 20.jūnija, paziņoja Rīgas domes Ārējas komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Lelde Rudzika.

11. tramvaja testa brauciens pirms Brasas tilta atvēršanas satiksmei

11. tramvaja testa brauciens pirms Brasas tilta atvēršanas satiksmei; 2023. gada 19. jūnijs

gallery icon

Pirmdien tehniskais reiss tika veikts, lai pārliecinātos par to, ka Brasas tilta pilnībā izbūvētā daļa ir sagatavota tā, lai pa to varētu atjaunot regulāru tramvaju satiksmi.

Rīgas domes Satiksmes departaments ir pieņēmis aktu par tramvaja satiksmes organizēšanu un atjaunošanu, kurā Duntes ielas pusē izbūvētais pārvads ir atzīts par derīgu reversīvās satiksmes palaišanai.

Brasas tiltam ir nodrošināta projektā noteiktā nestspēja un visu pašlaik Rīgā ekspluatācijā esošo tramvaju modeļu (ar pilnu masu) ekspluatācija uz pārvada ir droša. Brasas tilta apsekošanu un akta noformēšanu veica komisija, kuras sastāvā bija atbildīgais būvdarbu vadītājs, būvuzraugs, autoruzraugs un Satiksmes departamenta pārstāvis.

Veic Brasas tilta būvdarbu laikā atrasto cilvēku mirstīgo atlieku pārapbedīšanu

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvalde sadarbībā ar meklēšanas vienību "Leģenda" šodien pārapbedīja 99 cilvēku mirstīgās atliekas, kas ...

gallery icon

Pašvaldība centās, lai 11.tramvaja satiksme tiktu atjaunota līdz laikam, kad Rīgā ierodas Dziesmu svētku dalībnieki, jo tā ved uz vienu no centrālajām svētku norises vietām - uz Mežaparku, kurp būs jānokļūst kā dziedātājiem, tā koncertu apmeklētājiem.

"Ievērojot, ka šovasar Rīgā ceļu remonti notiek ļoti intensīvi, mēs pašvaldībā darām visu, lai svētku laikā, pārvietojoties pa pilsētu, sabiedriskais transports būtu pirmā izvēle gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem," izteicies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis (JV).

Uz svētku laiku tiek ieviesta īpašā "Rīgas satiksmes" Dziesmu svētku transporta biļete, kas ļaus par 10 eiro visu svētku laiku izmantot pilsētas sabiedrisko transportu neierobežotu braucienu skaitu jebkurā maršrutā.