Rīgas jūras līcī norisinās militārās mācības "Open Spirit 2023"

15. maijā Rīgas jūras līcī starptautisko militāro mācību “Open Spirit 2023” ietvaros kuģi no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas un NATO ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 18. maijs, 13:38

FOTO: Rīgas līcī notiek vērienīga militāro spēku operācija

Jauns.lv

15. maijā Rīgas līcī starptautisko militāro mācību “Open Spirit 2023” ietvaros kuģi no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas un NATO 1. pastāvīgās jūras pretmīnu grupas veica manevrēšanu grupā.

Militārās mācības “Open Spirit 2023” Baltijas jūras Latvijas teritoriālajos ūdeņos notiek no 12. līdz 25. maijam ar mērķi attīrīt Baltijas jūras kuģošanas ceļus un zvejas rajonus no iepriekšējiem pasaules kariem palikušajiem sprādzienbīstamajiem objektiem, kā arī pilnveidot mācību dalībnieku zināšanas un iemaņas sprādzienbīstamu priekšmetu meklēšanā.

Mācībās piedalās Latvijas Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras Ūdenslīdēju komanda un Mīnu karadarbības taktiskā atbalsta centra karavīri, kurus atbalstīs Patruļkuģu eskadras kuģis KA-14 “Astra”. Vienlaikus Baltijas valstu jūras eskadras (Baltic Naval Squadron, BALTRON) sastāvā mācībās piedalīsies arī štāba un apgādes kuģis A-53 “Virsaitis”.

Mācībās kopā piedalās 10 kuģi no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas un NATO 1. pastāvīgās jūras pretmīnu grupas (Standing NATO Mine Counter Measures Group One, SNMCMG1), kā arī astoņas ūdenslīdēju un zemūdens robotu operatoru komandas no Latvijas, Lietuvas, Beļģijas, Lielbritānijas, Amerikas Savienotām Valstīm un Igaunijas.