foto: Valsts policija
Kas notiek ar Leonu Rusiņu? Policija komentē izvairīgi, apgalvo, ka norit ļoti intensīvs darbs
Slepkava Leons Rusiņš joprojām nav atrasts. Netiek izslēgts, ka vīrietis varētu būt izdarījis pašnāvību.
Sabiedrība
2023. gada 18. maijs, 10:25

Kas notiek ar Leonu Rusiņu? Policija komentē izvairīgi, apgalvo, ka norit ļoti intensīvs darbs

Jauns.lv

Pagājis mēnesis kopš šokējošās slepkavības Jēkabpils novadā un Leons Rusiņš, kurš nogalināja savu bijušo sievu, joprojām nav atrasts nedz dzīvs, nedz miris.

Jau vēstīts, ka 16. aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983. gadā dzimsi sieviete.

Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

Konkrētajā situācijā personai bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 – par nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu.

Iesaistīta kriminālpolicija, prokuratūra un “Europol”

Jauns.lv vērsās Valsts policijā (VP), lai noskaidrotu, vai pa šīm nedēļām ir iegūta jebkāda jauna informācija, skaidrība par to, kur varētu atrasties slepkava.

“Šobrīd jau ir ļoti daudz publiski izskanējusi informācija saistībā ar šo lietu un, lai netraucētu izmeklēšanas gaitai, kā arī personas meklēšanas pasākumiem, šobrīd plašāk VP tos izvairīsies komentēt,” pauda VP Sabiedrisko attiecību nodaļā.

VP informē, ka joprojām norit intensīvs darbs pilnā apmērā. Pie šīs lietas vienlaikus strādā profesionāļu kopums gan no VP Zemgales reģiona pārvaldes, gan VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes un Prokuratūras.

Viņa pastrādātais letālais uzbrukums aprīlī nemaz nebija pirmā reize, kad Rusiņš uzbruka sievietei ar nazi.

Noslepkavotās sievietes radi stāstījuši, ka līdzīgs uzbrukums noticis arī 2022. gada 18. februārī pie iepirkšanās centra "Sēlija".

Rusiņš tur sievietei uzbrucis ar nazi, no kā palikušas skrambas no naža griezieniem uz sejas un rokām. Par to Rusiņam piemērots vien 500 eiro naudas sods.