Kultūra
2023. gada 6. jūlijs, 09:50

Deju lieluzvedums "Mūžīgais dzinējs" – piektdien un sestdien

Jauns.lv

Dziesmu un deju svētku vienu no krāšņākajiem notikumiem – deju lieluzvedumu “Mūžīgais dzinējs” publika stadionā “Daugava” varēs baudīt piektdien, 7. jūlijā, pulksten 12:00 un 22:00, kā arī sestdien, 8. jūlijā, pulksten 22:00. Lieluzvedumā piedalīsies līdz 16 000 dejotāju.

Šajā deju lieluzvedumā koši iemirdzēsies Latvijas novadu krāsas. Tas iecerēts kā veltījums izziņas kārei un mūžīgās izaugsmes meklējumiem, dejās un stāstos atainojot dažādu laiku Latvijas apceļotāju pieredzēto, sajusto un secināto.

foto: Ekrānuzņēmums
"Mūžīgā dzinēja" repertuārā ir iekļautas 33 dejas.

“Mūžīgā dzinēja” repertuārā ir iekļautas 33 dejas, no kurām trīspadsmit godalgotas jaunrades dejas un septiņas dejas no Latvijas skatuviskās dejas Zelta fonda, kas būs sadalītas sešos blokos – Rīgā un piecos novados (pirmo reizi Deju svētkos tiks izdejots arī Sēlijas novads).

Lieluzveduma mākslinieciskie vadītāji un koncepcijas autori – Jānis Ērglis un Jānis Purviņš; koncepcijas un tekstu autors – Kaspars Bērziņš; koncepcijas un video mākslinieciskās koncepcijas autore – Madara Gruntmane-Dujana; scenārija autors, režisors, uzveduma līdzautors – Kārlis Krūmiņš; scenogrāfijas koncepcijas autors un scenogrāfs – Didzis Jaunzems; komponists – Rihards Zaļupe; video māksliniece – Zane Zelmene; projekta vadītāja – Maruta Alpa.

Kopā būt ar