foto: LETA
Lielās Talkas aktīvākais koordinators Rolfs Vendiņš tiek apbalvots ar ceļojumu
Lielās talkas dalībnieki.
Sabiedrība
2023. gada 26. aprīlis, 09:46

Lielās Talkas aktīvākais koordinators Rolfs Vendiņš tiek apbalvots ar ceļojumu

Jauns.lv

Konkursā par vislielākā talkotājus skaita koordinēšanu uzvarējis Lielās Talkas Rīgas Zemgales priekšpilsētas un Rīgas Kurzemes rajona koordinators Rolfs Vendiņš. Viņš balvā saņems ceļojumu 1000 eiro vērtībā.

Lielās Talkas ieskandināšanas pasākumā, šā gada 21. martā, tika izsludināts konkurss – tas Lielās Talkas koordinators, kura pašvaldībā tiks reģistrēts vislielākais talku skaits, saņems balvu – ceļojumu 1000 eiro vērtībā.

Rolfa pārraudzītajā teritorijā tika reģistrētas 65 talkas vietas. Kopumā, kā jau allaž, visvairāk talkošanas vietu tikai pieteikts un reģistrēts Rīgā un Pierīgas novados, tāpat talkotāji bijuši aktīvi arī Liepājas novadā un Preiļu novadā.

“Ja runājam par cilvēku aktivitāti talkas laikā, varu teikt, ka tā ir līdzīga pagājušajam gadam. Pēc tik aktīvas talkas, joprojām jūtams nogurums, jo turpinām aktīvi vākt satalkotos atkritumus. Var redzēt, ka cilvēki vākuši atkritumus ne vien talkas dienā, bet arī svētdien un joprojām turpina. Pēdējās dienas mūsu galvenais uzdevums ir savākt un aizvest atkritumus no talkošanas vietām. Tagad vēl palicis savākt tādus atkritumus kā riepas un šiferi, kurus nevar nodot kā citus gružus, jo tie ir videi bīstami. Man ir prieks, ka kopumā bija tik daudz dalībnieku, kā arī, protams, par iegūto balvu. Visticamāk, to izmantošu, dodoties ceļojumā uz kādu no Eiropas valstīm,” norāda Rolfs.

Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme norāda, ka arī turpmākajos gados plānots balvu saglabāt un pasniegt aktīvākajiem koordinatoriem.

Šogad Lielā Talka notika jau 16. gadu pēc kārtas. Kopumā tika pieteiktas 1148 talkošanas vietas visā Latvijā. No tām 941 bija atkritumu savākšanas talkas un 445 – labiekārtošanas talkas. Tāpat bija pieteiktas arī aptuveni 200 SOLO talkas.