Top izrāde par 17 gadu vecu rīdzinieku, kurš dodas karot uz Ukrainu
Kultūra
2015. gada 30. marts, 20:10

Top izrāde par 17 gadu vecu rīdzinieku, kurš dodas karot uz Ukrainu

Jauns.lv

Projekta "Kara piezīmes" piektais pasākums stāstīs par 17 gadu vecu rīdzinieku, kurš dodas karot uz Ukrainu, pavēstīja "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību vadītāja Daina Tabūna.

Projektā "Kara piezīmes" katru mēnesi cits dramaturgs un režisors seko līdzi notiekošajam pasaules politiskajā ainā, lai redzēto, dzirdēto un sajusto pārvērstu dramaturģiskā materiālā.

Piektais pasākums notiks ceturtdien, 2.aprīlī. Tajā savu teātra tekstu par Ukrainas notikumiem un to ietekmi uz Latviju piedāvās jaunā dramaturģe Justīne Kļava, lugas lasījumu iestudē režisors Dmitrijs Petrenko. Lomās būs redzami jaunie aktieri Reinis Boters un Ieva Sarma. Pēc lasījuma paredzēta publiska diskusija.

"Darbā ar nosaukumu "Edgars dodas karot" cenšamies uz Ukrainā notiekošo palūkoties no psiholoģiska, nevis politiska skatu punkta, jo mūs interesē cilvēks. Stāsta centrā ir septiņpadsmit gadu vecs puisis no Rīgas. Iedvesmojoties no sava mirušā vectētiņa, Otrā pasaules kara veterāna, viņš vēlas doties palīgā Ukrainas separātistiem, līdzi ņemot savu labāko draudzeni. Kopā ar šiem diviem jauniešiem, kas apmaldījušies popkultūrā un paši savos priekšstatos, mēģinām šķetināt, kas patiesībā diktē viņu vēlmes un pēc kā viņi ilgojas," norādījusi Kļava.

Diksusijā pēc lasījuma piedalīsies Austrumeiropas politikas pētījumu centra direktors Andis Kudors, portāla "ManaBalss.lv" vadītāja Madara Peipiņa, Kļava un Petrenko, kā arī skatītāji. Diskusiju vadīs labas pārvaldības un līderības eksperte Inese Voika.

Projektā radītie teksti tiek piedāvāti skatītājiem publiskos lasījumos, kurus iespējams vērot arī internetā. Projektā jau piedalījušies dramaturgi Ivo Briedis, Aiva Birbele, Matīss Gricmanis un Jānis Balodis, režisori Kārlis Krūmiņš, Ģirts Šolis, Dāvis Auškāps un Valters Sīlis.

Ieeja "Kara piezīmju" lasījumos un diskusijās ir bez maksas, iepriekš "Biļešu paradīzes" kasēs piesakoties bezmaksas biļetei. Projektu organizē "Dirty Deal Teatro" sadarbībā ar fondu atvērtai sabiedrībai DOTS.

BNS / Foto: Igors Kuzņecovs