Sabiedrība
2023. gada 3. aprīlis, 16:35

VIDEO: kaujas helikopters Tīnūžos lido virs šosejas un sabiedē kravas auto šoferi

Jauns.lv

Kāds kravas auto šoferis bijis aculiecinieks Latvijā nudien neierastai ainai – virs šosejas lidoja kaujas helikopters.

Kā zināms no 3. līdz 6. aprīlim Ogres un Aizkraukles novada apkārtnē un gaisa telpā norisinās Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības diviziona un Spānijas bruņoto spēku pretgaisa aizsardzības vienību militārās mācības “Latvian Wolf 23-I”.

No video noprotams, ka tas ir kaujas helikopters, taču tas ir melnā krāsā, kas liek domāt, ka tas nav Latvijas Gaisa spēku, bet gan Spānijas Gaisa spēku helikopters.

Lidaparāts manīts ceļa posmā Aizkraukle- Tīnuži. Neierastā aina gan sabiedējuši kravas automašīnas vadītāju, taču helikopters aizlidojis tālāk savās helikoptera darīšanās!

Kaujas helikopters bija melnā krāsā, kas nav Latvijas Gaisa spēku lidaparātu krāsa.

Militāro mācību mērķis ir trenēt pretgaisa aizsardzību un pilnveidot Gaisa spēku vienību un NATO valstu bruņoto spēku vienību savstarpējo sadarbību.

Šīs ir pirmās no kopumā četrām pretgaisa militārajām mācībām militāro mācību “Latvian Wolf” ciklā 2023. gadā.

Šādas militārās mācības ievērojami uzlabo izpratni par vienību lomu kopēju uzdevumu izpildē un sniedz neatsveramu ieguldījumu visaptverošā valsts aizsardzībā, veicinot uzņemošās valsts atbalsta funkciju izpildi ienākošām sabiedroto valstu vienībām.

Iedzīvotāju ievērībai!

Militārā vingrinājuma ietvaros Latvijas gaisa telpā notiks Gaisa spēku un sabiedroto bruņoto spēku gaisa kuģu – helikopteru UH-60 “Black Hawk”, AN-2, “Tarragon” un “Baltic Air Policing” iznīcinātāju zemie pārlidojumi gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Jaunie Latvijas Gaisa spēku helikopteri “Black Hawk”

Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēki ir saņēmuši pirmos divus no četriem Latvijas pasūtītajiem ASV helikopteriem UH-60M “Black Hawk”. 2018. gada ...

gallery icon

Mācību laikā paredzēta militārās tehnikas un karavīru pārvietošanās pa Latvijas galvenajiem un reģionālajiem ceļiem. Mācības notiks iepriekš saskaņotās teritorijās. Militārajā vingrinājumā tiks lietoti kaujas imitācijas līdzekļi, kas neapdraud iedzīvotāju veselību un dzīvību, kā arī nenodara kaitējumu īpašumam un dabai.

Latvijā ražotās lidmašīnas "Tarragon"

Gaisa spēkiem iegādātas divas jaunas Latvijā ražotas apmācībām paredzētas lidmašīnas "Tarragon". Ādažu lidlaukā piektdien aizsardzības ministrs Artis Pabriks apskatīja divas ...

gallery icon

Nacionālie bruņotie spēki aicina Latvijas iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošo militāro vingrinājumu, kas vērsts uz valsts aizsardzības spēju uzlabošanu un reģionālās drošības stiprināšanu.