foto: Publicitātes foto
Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" meklē māksliniecisko vadītāju; alga - sākot no 1700 eiro
Grandiozā Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" patlaban ir viens no valsts prestižākajiem kultūras un pasākumu norišu centriem.
Kultūra
2023. gada 29. marts, 10:39

Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" meklē māksliniecisko vadītāju; alga - sākot no 1700 eiro

Jauns.lv

Jauns.lv

SIA “Lielais dzintars” izsludina konkursu uz mākslinieciskā vadītāja amatu, kura galvenie pienākumi iekļauj Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” mākslinieciskās vīzijas un mākslinieciskā pasākuma plāna izveidi, nodrošinot tā izpildi un uzraudzību. Mākslinieciskā vadītāja alga būs, sākot no 1700 eiro, un pretendenti aicināti pieteikt savu kandidatūru līdz 2023. gada 6. aprīlim, Jauns.lv ziņo koncertzāles pārstāvji.

Šī vakance kļuvusi aktuāla, jo koncertzāles ”Lielais dzintars” līdzšinējā mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča atstāj šo amatu un apstiprināta par ”Nodibinājuma Liepāja 2027” valdes locekli mākslinieciskajos jautājumos. ”Abus darbus nesavienošu,” viņa iepriekš komentēja portālam Liepajniekiem.lv.

Atrast jaunu māksliniecisko vadītāju koncertzālei ir ļoti svarīgi, jo "nākamajos piecos gados Liepāja svinēs pilsētas četrsimtgadi un “Lielā dzintara” 10 gadu jubileju, bet 2027. gadā koncertzāle būs viens no svarīgākajiem centriem Eiropas Kultūras galvaspilsētas kontekstā. Šie ir nopietni izaicinājumi ar atbilstošas kvalitātes saturu klausītājiem no Liepājas, Latvijas un arī ārzemju viesiem. Tāpēc meklējam savā komandā pieredzējušu mūzikas nozares profesionāli dažādu žanru māksliniecisko programmu izstrādē un producēšanā dažādām mērķauditorijām,” skaidro SIA “Lielais dzintars” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

Mākslinieciskā vadītāja galvenie darba pienākumi ir: 1) veidot Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” māksliniecisko vīziju un veikt tās uzraudzību, nodrošinot kvalitāti atbilstoši SIA “Lielais dzintars” stratēģijai un pieejamajam budžetam; 2) sadarbojoties ar Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” rezidentiem, Latvijas un ārzemju mūziķiem, māksliniekiem, savlaicīgi veidot žanriski un saturiski dažādu Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” māksliniecisko saturu, tā koncepciju un dizainu (t. sk. dažādas formas – lielā zāle, kamerzāle, izstāžu zāle) dažādām mērķauditorijām; 3) producēt SIA “Lielais dzintars” rīkotos pasākumus un veidot unikālu oriģinālsaturu, balstoties uz augstiem mākslinieciskās kvalitātes standartiem; 4) komunicēt ar aģentiem, māksliniekiem, izdevniecībām u. c. sadarbības partneriem, vienojoties par programmu, honorāru, vietu un laiku, kā arī citiem nepieciešamajiem jautājumiem pasākuma nodrošināšanai; 5) veidot jaunas programmas un koncertu formātus, paplašinot Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” repertuāru un piesaistot jaunus partnerus un auditorijas; 6) pēc nepieciešamības iesaistīties pasākumu popularizēšanas kampaņās, pārstāvot Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” viedokli.

Kandidāti tiek aicināti iesniegt motivētu pieteikumu (iekļaujot informāciju, kas apliecina sludinājumā norādītās pieredzes un prasmju esamību) un CV ar norādi “Mākslinieciskais vadītājs/-a”, sūtot uz e-pasta adresi birojs@lielaisdzintars.lv līdz š. g. 6. aprīlim. Ar konkursa nolikumu, prasībām pretendentiem un pieteikšanās kārtību var iepazīties www.lielaisdzintars.lv/lv/par-mums/vakances.

SIA “Lielais dzintars” mākslinieciskā vadītāja/-as atlases un novērtēšanas process sastāvēs no divām kārtām, saskaņā ar SIA “Lielais dzintars” mākslinieciskā vadītāja amata pretendentu atlases nolikumu

Arābu klasiskās mūzikas ansamblis "Al Kindi" un Damaskas virpuļojošie derviši Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars"

Arābu klasiskās mūzikas ansamblis "Al Kindi" un Damaskas virpuļojošie derviši Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 2023. gada 25. martā

gallery icon

Koncertzālē “Lielais dzintars” atklāj mākslinieka Ilmāra Blumberga izstādi “3 cikli”

gallery icon

Koncertzālē "Lielais dzintars" atklāj izstādi "Liepājas operai – 100"

gallery icon

Ainara Virgas 55. dzimšanas dienas koncerts Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars"

gallery icon

Liepājas koncertzāles „Lielais dzintars” atklāšanas pasākums 7. novembrī

Koncertzāles „Lielais dzintars” atklāšana.

gallery icon