Sabiedrība
2023. gada 23. marts, 10:59

VIDEO: policija Rīgas centrā neitralizē vīrieti, kurš klīst apkārt ar nazi un atsakās to nomest

Jauns.lv

Sociālajos tīklos bez paskaidrojuma ievietots video, kurā redzams, kā Valsts policijas (VP) darbinieki ir izvietojušies ap kādu vīrieti, kurš vienkārši stāv uz ielas. Piepeši kāds no likumsargiem pielieto elektrošoku.

Video autors norāda, ka šīs ainas filmētas 22. martā. Redzams, ka incidents notiek pretī Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkai.

Vairāki VP darbinieki ielenc kādu vīrieti, kamēr garām turpina soļot gājēji.

Piepeši vīrietis no mugurpuses saņem triecienu ar elektrošoka ierīci un nokrīt zemē. Viņam klāt piesteidzas likumsargi.

Jauns.lv vērsās VP ar lūgumu informēt par šo notikumu. VP skaidroja, ka todien neitralizēts vīrietis, kurš pa ielu staigājis ar nazi rokā.

“Valsts policija vakar, 22. martā, saņēma informāciju par to, ka pa ielu staigā vīrietis, kuram rokās ir nazis. Policisti nekavējoties reaģēja un ieradās notikuma vietā. Vīrietis nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām un nenometa zemē nazi, līdz ar to tika pielietoti speciālie līdzekļi, un viņš tika aizturēts,” pastāstīja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Vīrietis pēcāk nogādāts ārstniecības iestādē.  Saistībā ar notikušo uzsākti divi administratīvie procesi – par sīko huligānismu un par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.