foto: Facebook
Pazudušā Helvija māte pateicas par atbalstu grūtajā laikā: "Sargājiet sevi un savus mīļos! Es nenosargāju..."
Ineses dēls Helvijs Kursītis pēdējo reizi redzēts Jaungada naktī Ķengaragā. Kopš tās dienas par viņa atrašanās vietu nav ziņu.
Sabiedrība
2023. gada 9. marts, 10:00

Pazudušā Helvija māte pateicas par atbalstu grūtajā laikā: "Sargājiet sevi un savus mīļos! Es nenosargāju..."

Jauns.lv

"Mēs, sievietes, esam stipras, varam darīt neiedomājamas lietas, kad mājās ir miers un bērni ir blakus. Taču dzīvē ir arī smagi brīži un sāpes, kas sirdi sasit drumslās..." 8. martā, dienā, kad pasaulē svinēja sieviešu solidaritātes dienu, sociālajos tīklos savās pārdomās dalījās pazudušā Helvija māte Inese. Viņai pēdējos mēnešos nācies būt neiedomājami stiprai, meklējot dēlu Helviju, kurš pēdējo reizi redzēts Ķengaraga promenādē Jaungada naktī.

"Ir pienācis atkal viens 8. marts, tulpju un rožu diena. 

Mēs, sievietes, esam stipras, varam darīt neiedomājamas lietas, kad mājās ir miers, kad mūsu bērni ir blakus. Taču dzīvē ir arī smagi brīži un eksistē tādas sāpes, kas sirdi, dvēseli un ķermeni sasist mazās, smalkās drumslās..." sociālajos tīklos savās izjūtās dalās Inese.

Helvija māte saka paldies visiem līdzcilvēkiem, īpaši sievietēm, mātēm par atbalstu šajā neiedomājami grūtajā laikā. "Tas ir ļoti, ļoti vajadzīgs. Sargājiet sevi un savus mīļos! Es nenosargāju..." viņa raksta.

2002. gadā dzimušais Helvijs Kursītis pēdējo reizi redzēts naktī no 31. decembra uz 1. janvāri Maskavas ielā 264 Rīgā, Ķengaragā. No tā laika par viņa atrašanās vietu nav informācijas.

Valsts policija sadarbībā ar kolēģiem no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī biedrību "bezvests.lv" ir veikuši aktīvās meklēšanas pasākumus, lai atrastu pazudušo jaunieti. Vairākkārtīgi pārmeklēta apkārtne, Daugava, tai skaitā ar ūdenslīdējiem, aptaujāti iedzīvotāji, kā arī veiktas citas darbības.

Brīvprātīgie 2023. gada 29. janvārī piedalās bezvēsts pazudušā Helvija meklēšanas operācijā

Nekomerciālā organizācija "Bezvests.lv" soctīklā "Facebook" izteikusi paldies brīvprātīgajiem par dalību meklēšanas operācijā 29. janvārī, Rīgā. Tika pārbaudīta viena no Helvija ...

gallery icon

Valsts policija aicināja arī atsaukties aculieciniekus un automašīnu īpašniekus, kuru transportlīdzekļi ir aprīkoti ar videoreģistratoriem un, iespējams, tonakt Jezupa Rancāna ielas un Ķengaraga promenādes apkārtnē fiksējuši notikumus, kas sekmētu atrast pazudušo Helviju, informēt par to policiju, ziņojot pa tālruņa numuru 110.

Jau ziņots, ka pēdējās ziņas par pazudušo Helviju sociālajā tīklā "Facebook" izplatīja puiša māte, rakstot, ka Vecgada vakarā Helvijs bijis Ķengaraga promenādē un pl. 2.10 Jaungada naktī sazinājies ar viņu. "Es zinu, ka viņam sekoja," raksta Inese, no sirds lūdzot palīdzēt atrast viņas dēlu.

Ķengaraga promenāde 2022. gada sākumā

gallery icon