foto: Evija Trifanova/LETA
Dziesmu un Deju svētku dalībniekiem šogad elektroniski jāreģistrējas
XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" un latviešu skatuviskās dejas lielkoncerta "Balts" deju kolektīvu koprepertuāra pārbaudes un svētku dalībnieku atlases skate VEF kultūras pilī.
Kultūra
2023. gada 7. marts, 15:08

Dziesmu un Deju svētku dalībniekiem šogad elektroniski jāreģistrējas

Jauns.lv

Lai piedalītos XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos, dalībniekiem šogad ir jāveic elektroniskā reģistrācija, kas būs ātrs, viegls un ērts veids, kā nodot pasākuma rīkotājiem nepieciešamos datus daudzfunkcionālās dalībnieka kartes izveidei.

Pirmajā dienā dalībai Dziesmu un Deju svētkos jau ir reģistrējušies vairāk nekā 8000 dalībnieku.

Dalībniekiem informāciju par sevi no 6. marta līdz 19. martam jāievada īpaši veidotā bezmaksas mobilajā lietotnē "Dziesmusvētki" (pieejama "Google Play" un "App Store"), kas būs arī svarīgs informācijas izziņas avots dalībniekiem pasākumu laikā.

Gatavošanās Vispārējo Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājienam

Gatavošanās Vispārējo Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājienam.

gallery icon

Lai piekļūtu savam profilam mobilajā lietotnē, dalībniekiem ir jāizmanto unikāls kods, kas nosūtīts uz dalībnieka e-pastu. Lietotnē dalībniekiem jāveic savas fotogrāfijas augšuplāde, jāatzīmē informācija par ēdināšanu, kā arī jāatzīmē galvenais kolektīvs, kura nosaukums tiks norādīts uz dalībnieka kartes.

Nepilngadīgo dalību jāreģistrē vecākam vai tā likumiskajam pārstāvim.

Vēlāk Dziesmu un Deju svētkiem būs jāreģistrējas arī brīvprātīgajiem, organizatoriskajam un tehniskajam personālam, kam reģistrēšanās laiks tiks izziņots atsevišķi.

Lustīga un jautra Dziesmu un deju svētku dalībnieku ballīte Daugavas stadionā

gallery icon

Svētku dalībniekiem, kuriem nav pieejams viedtālrunis vai planšete un nevarēs lietot mobilo lietotni, jāvēršas pie sava kolektīva vadītāja. Vadītājam ir nodrošinātas iespējas sistēmā ievadīt arī pilnu informāciju par dalībnieku un pievienot fotogrāfijas.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 9.jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē LNKC, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.