foto: ROS/Capital Pictures
Holivudas zvaigzne šogad debitēs Dailes teātrī kā režisors
Džons Malkovičs
Kultūra
2023. gada 7. marts, 12:28

Holivudas zvaigzne šogad debitēs Dailes teātrī kā režisors

Jauns.lv

Dailes teātrī 2023. gada rudenī gaidāms slavenā Holivudas aktiera un režisora Džona Malkoviča iestudējums "Leopoldštate", kas iecerēts kā jaunās teātra sezonas atklāšanas notikums, vēsta portāls "lsm.lv".

Dailes teātra izrāde "Kokvilnas lauku vientulībā"

Pazīstamais krievu teātra un operas režisors Timofejs Kuļabins pievērsies 20. gadsimta otrās puses izcilā franču dramaturga Bernāra Marī Koltesa daiļradei. ...

gallery icon

Skatītāji ierodas uz Dailes teātra pirmizrādi "Kokvilnas lauku vientulībā"

Skatītāji ierodas uz Dailes teātra pirmizrādi "Kokvilnas lauku vientulībā".

gallery icon

Malkovičs Dailes teātrī izvēlējies iestudēt slavenā britu dramaturga Sera Toma Stoparda jaunāko lugu "Leopoldštate", kas savu pirmizrādi piedzīvoja Londonas Vestendā 2020. gadā. Luga tajā pašā gadā ar panākumiem iestudēta arī Brodvejā.

Dramaturgs Toms Stopards bērnībā, izbēgot no nacistu vajāšanas, ar ģimeni no Čehoslovākijas pārvācies uz dzīvi Lielbritānijā. Tikmēr visi Stoparda vecvecāki nonāca nacistu koncentrācijas nometnēs.

Savās lugās Stopards pievēršas jautājumiem par cilvēktiesībām, cenzūru, politisko brīvību un sabiedrību, un par savu daiļradi saņēmis Oskara, Lorensa Olivjē un Tonijas balvas, vēsta "lsm.lv".

2020. gadā "Leopoldštate" ieguva prestižo britu Olivjē balvu kategorijā "Labākā jaunā luga".

"Leopoldštate" drosmīgi aplūko, ko nozīmē būt citādam – svešiniekam, starp svešiniekiem, ne tikai paša, bet arī citu acīs. Tā uzdod jautājumus par vēsturi: kā saglabāt savas saknes, kā nosargāt savu pašapziņu, kā izdzīvot mazai tautai, kad pasaule ir sajukusi prātā?

Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs dzīvē un lomās

gallery icon