112
2023. gada 4. marts, 11:11

Uz Latvijas ceļiem aizvadīta traģiska diennakts; gājuši bojā trīs cilvēki

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī satiksmes nagadījumus uz Latvijas ceļiem gājuši bojā trīs cilvēki, portālu Jauns.lv informēja Valsts policijā.

Piektdien, 3. martā pulksten 10.50 Gulbenē Baložu un Raiņa ielu krustojumā kāds vīrietis, vadot automašīnu "Saab", sadūrās ar cita vīrieša vadītu kravas automašīnu "MAN" ar piekabi. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā no gūtajām traumām mira automašīnas "Saab" vadītājs.

Uz minēto negadījumu steidzās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Dienesta darbinieki vieglās automašīnas vadītājam līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ierašanās brīdim veica atdzīvināšanas pasākumus, tomēr tie nebija sekmīgi. Pēc tam glābēji abām automašīnām atvienoja akumulatora klemmes un sakārtota ceļa braucamo daļu.

foto: Ekrānuzņēmums
Durbē Liepājas šosejas 173. kilometrā pēc sadursmes ar kravas automašīnu "MAN" no gūtajām traumām mira automašīnas "Seat Ibiza" vadītāja.

Plkst.16.40 Dienvidkurzemes novada Durbē Liepājas šosejas 173.kilometrā divu automašīnu sadursmē gāja bojā sieviete. Sākotnējā informācija liecina, ka sieviete, vadot automašīnu "Seat Ibiza", iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur notika sadursme ar kāda vīrieša vadīto kravas automašīnu "MAN" sakabē ar piekabi. Negadījuma vietā no gūtajām traumām mira "Seat Ibiza" vadītāja.

Bojāgājušās sievietes izcelšanai no automašīnas bija nepieciešama VUGD glābēju palīdzība. Viņi savu darbu paveica ar hidrauliskajiem instrumentiem.

Savukārt plkst.12.27 Jēkabpils novada Saukas pagastā vilcējs "Scania" ar piekabi, uz kuras bija kombains "John Deere", slīdot no ceļa nogāzes, atpakaļgaitā uzbrauca stāvošajam frontālajam iekrāvējam "Manitou", kā rezultātā starp kombainu un frontālā iekrāvēja kausu tika iespiests vīrietis, kurš no gūtajām traumām mira notikuma vietā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 128 ceļu satiksmes negadījumi. Tajos cietuši 12 cilvēki un trīs gājuši bojā. Ceļu satiksmes jomā pieņemti 412 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 108 par ātruma pārsniegšanu un četri par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti seši administratīvo pārkāpumu procesi un trīs kriminālprocesi, tāpat ir uzsākti četri kriminālprocesi par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu ietekmē.