Ziemeļblāzma Latvijā

Naktī no 26. uz 27. februāri daudzviet Latvijā skaidrajās nakts debesīs bija vērojama mūsu platuma grādos salīdzinoši retā dabas parādība ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 27. februāris, 11:59

FOTO: Naktī Latvijas debesis izkrāsojusi ziemeļblāzma, to varētu redzēt arī šonakt!

Jauns.lv

Naktī no 26. uz 27. februāri daudzviet Latvijā skaidrajās nakts debesīs bija vērojama mūsu platuma grādos salīdzinoši retā dabas parādība – ziemeļblāzma.

Krāšņos skatus cilvēki steiguši iemūžināt gan video, gan foto un neslēpj sajūsmu par redzēto.

“Vakars sākās ar mākoņiem, bet jau no paša sākuma ziemeļblāzma bija acīm saskatāma. Tad ar nelielu pacietību mākoņi paklīda un debesis ieslēdza savu gaismas šovu,” rakstīts Facebook profilā “Līgas Fotoprieks” Liepājā, “šī bija viena no retajām iespējām ko tādu piedzīvot Latvijā. Tas nekas, ka auksts un jau vēla nakts. Šāda iespēja ir jāizmanto.”

Ziemeļblāzma bija vērojama arī Ogres pusē. “Šonakt tika novērota spēcīga ziemeļblāzma arī virs Ogres. Skats no pārogres uz estrādes pusi,” vēstīts Ogres pilsētas Facebook profilā.

Iespaidīga ziemeļblāzma bija redzama arī Grobiņā. “Kas par gaismu šovu! Ziemeļblāzma uz visiem 100%. Spīdēja visu nakti. Paspēju noķert gan Grobiņā, gan pie Durbes ezera. Tas tik bija piedzīvojums. Tiklīdz nāca info, ka varētu uzspīdēt ziemeļblāzma, ņēmu ekipējumu un devos dabā. Šī bija ļoti labi redzama ar neapbruņotu aci, visās krāsās. Viennozīmīgi, šī ierindojas mana ziemeļblāzmu topa augšgalā,” rakstīts “Mans stāsts fotogrāfijās - Toms foto.”

Škiet, ka ziemeļblāzma bija redzama visur Latvijā, kur bija skaidras debesis, jo tā manīta pat Lietuvā.

Savukārt populārais laika ziņu vēstnesis Toms Bricis ziņo, ka ziemeļblāzma varētu būt redzama arī šonakt!