foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
Vecrīgā divus zēnus laupītāji teju izģērbj pusplikus; apkārtējie un apsargi izliekas neko nemanām
Laupīšana notikusi netālu no lielveikala "Galerija Centrs"
112
2023. gada 9. februāris, 21:34

Vecrīgā divus zēnus laupītāji teju izģērbj pusplikus; apkārtējie un apsargi izliekas neko nemanām

Jauns.lv

Par aculiecinieku vienaldzību ir sāpināta kāda māte, kuras dēlu aplaupīja publiskā vietā Vecrīgā. Aptuveni 10 puiši vecumā no 15 līdz 18 gadiem aplenkuši upurus netālu no lielveikala "Galerija Centrs" un pieprasījuši atdot vērtīgās mantas. Netālu esošie apsargi un garāmgājēji par notikušo policijai nav ziņojuši, vēstī TV3 raidījums "Degpunktā".

Sestdienas vakarā kāda māte saņēma zvanu no sava 15 gadus vecā dēla, kurš tobrīd atradās policijas iecirknī. Puisis lūdza vecāku palīdzību, jo viņam un viņa draugam Vecrīgā bija uzbrukuši huligāni.

"Viņu aplenca diezgan liels bars jauniešu, latviešu puikas," stāsta sieviete.

Vienu no zēniem, 16 gadīgu puisi, banda aizvilkusi tālāk, sadaloties divās grupās un uzsākot laupīšanu publiskā vietā.

"Turpat uz vietas, vienkārši sakot, izģērba. Novilka jaku. Otram puisim arī novilka labas firmas zīmola jaku. Domāju, ka tie bija tādi, kas jau noskatījuši, ko viņiem vajag," stāsta māte. "Otram puisim tika arī nolaupīts pulkstenis, jaunākie "airpodi" un arī gribēja novilkt apavus."

Sieviete stāsta, ka dēla draugs pat vēlāk vērsies pie mediķiem, jo viņam bija iesists pa galvu ar kulaku.

Atstājuši upurus izģērbtus pusplikus, laupītāji izklīda. Neviens no garāmgājējiem pat aci nepamirkšķināja, stāsta cietušā zēna māte.

Cietušie puiši un viņu ģimenes policijā nodeva iesniegumus. Ir uzsākta izmeklēšana, balstoties uz krimināllikuma pantu par laupīšanu pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu var sodīt arī ar brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

Valsts policija (VP) raidījumam "Degpunktā" apstiprināja, ka saņemta informācija, ka uzbrukumu ir redzējuši vairāki cilvēki, kuri diemžēl vienaldzīgi ir pagājuši garām. "Aicinām iedzīvotājus šādos gadījumos, kad pret kādu tiek vērsts noziedzīgs nodarījums, nekavējoties zvanīt policijai uz tālruņa numuru 110," norādīja VP pārstāve Gita Gžibovska.