foto: Zane Bitere/LETA
Sāks pārbūvēt tramvaja sliedes 11. novembra krastmalā
Satiksme uz Akmens tilta.
Sabiedrība
2023. gada 8. februāris, 15:38

Sāks pārbūvēt tramvaja sliedes 11. novembra krastmalā

Jauns.lv

Februāra beigās uzņēmums “Rīgas satiksme” uzsāks būvniecības darbus 11. novembra krastmalas un 13. janvāra ielas krustojumā. Būvprojekts paredz 11. novembra krastmalas un 13. janvāra ielas krustojumā esošo tramvaja infrastruktūras, sliežu ceļu, kā arī tramvaja kontakttīkla, pārbūvi.

Būvdarbu zonā ir sešu sliežu ceļu krustojums ar sešām pārmijām, kur visas tiks nomainītas pret automātiskajām.

“Kapu sēta” 13. janvāra ielā starp dzīvajiem un mirušajiem jeb gājējiem un tramvajiem

Vecrīgā, 13. janvāra (senāk – Kārļa) ielu zviedru laikos 17. gadsimtā izveidoja Rīgas aizsargvaļņu iekšpusē un tā bija robeža starp ...

gallery icon

Pirms sliežu ceļu pārbūves teritorijā tiks mainītas arī apakšzemes inženiertehniskās komunikācijas – lietus ūdens kanalizācijas sistēma un sakaru tīkli. Secīgi tiks uzsākta sliežu ceļu konstrukcijas izbūve. Krustojumā ar pilsētas ielām sliedes tiks izbūvētas uz dzelzsbetona plātņu konstrukcijas, kas ne vien paaugstinās ieklātās virsmas un sliežu nodiluma izturību pie lielas satiksmes intensitātes (ieskaitot smago transportu kā autobusus, trolejbusus u.c.) un samazinās uzturēšanas izmaksas ekspluatācijas laikā, bet arī samazinās autotransportam krustojuma šķērsošanas laiku, tādējādi uzlabojot krustojuma caurlaidību.

SIA "Rīgas satiksme" autobusu parks Vestienas ielā

gallery icon

Lai tramvaju gaitā mazinātu sliežu ceļu vibrācijas un trokšņus, sliedes pie plātnēm pielīmēs ar speciālu troksni un vibrāciju slāpējošu, kā arī elektroizolējošu materiālu.

Tramvaju kustība netiks apturēta

Būvdarbu laikā tramvaju kustība netiks apturēta, bet apbraukšanai novirzīta pa blakus esošajiem tramvaja sliežu ceļiem. Darbus plānots organizēt četros etapos.

Detalizētāk par satiksmes organizācijas jautājumiem visu darbu etapu laikā sabiedrība tiks informēta atsevišķi.

Būvniecības darbus veiks ceļu būves firma SIA “Binders”. Būvdarbus plānots pabeigt 2023.gada rudenī.

“Rīgas satiksmes” jaunie “Solaris Urbino” autobusi

“Rīgas satiksme” ir saņēmusi jaunākos “Solaris Urbino” sērijas autobusus. Plānots, ka līdz gada beigām pakāpeniski tiks piegādāti 70 autobusi. Tādējādi ...

gallery icon