foto: LETA
Rīga sūtīs uz Kijivu vēl desmit autobusus, aicinot iedzīvotājus tos piepildīt ar humāno palīdzību
Fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta piedalās preses konferencē, kurā informē par desmit SIA "Rīgas satiksme" autobusu dāvinājumu Kijivas pilsētai un ziedojumu akciju autobusu piepildīšanai ar humāno palīdzību.
Runā Rīga
2022. gada 27. decembris, 13:27

Rīga sūtīs uz Kijivu vēl desmit autobusus, aicinot iedzīvotājus tos piepildīt ar humāno palīdzību

Jauns.lv/LETA

Nākamā gada sākumā uz Kijivu dosies vēl desmit "Mercedes-Benz" markas Rīgas domes ziedotie SIA "Rīgas satiksme" autobusi, šodien preses konferencē žurnālistus informēja Rīgas domes pārstāvji.

Šos autobusus nepieciešams piepildīt ar humāno palīdzību - precēm bērniem, higiēnas precēm, ilgi uzglabājamu pārtiku, dzeramo ūdeni, kā arī mājdzīvnieku barību. Kijivā ir problēmas ar ūdens apgādi, tāpēc būs noderīgas mitrās salvetes. Noderēs medicīnas preces - pārsēji, žņaugi, plāksteri, dezinfekcijas līdzekļi, antiseptiķi, medicīniskie cimdi, kā arī segas, matrači, guļammaisi, sildītāji, lādētāji, un, protams, ģeneratori, informēja preses konferencē.

"Pirmos 11 autobusus rīdzinieki piepildīja ar lielu mīlestību, sasaiņojot savus sūtījumus kā dāvanas, pieliekot klāt kartītes. Domāju, ka arī šos autobusus varam piepildīt," pauda portāla "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta. Tie cilvēki, kuri vēlas palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem, bet kam nav iespējams atgādāt uz savākšanas punktiem preces, var ziedot naudu ar "Ziedot.lv" starpniecību sadaļā "10 autobusi". Par ziedoto naudu tiks iegādātas trūkstošās preces autobusu piepildīšanai.

Ukrainas vēstnieka Latvijā vietnieks Jurijs Zaharčuks izteica pateicību par jau saņemto palīdzību, īpaši uzsverot, ka pavasarī nosūtītie autobusi ir ļoti svarīgi sabiedriskā transporta nodrošināšanai Ukrainā. Kā zināms, Krievija mērķtiecīgi apšauda elektrības apgādes infrastruktūru, tāpēc Ukrainas pilsētās ar autobusiem nepieciešams aizstāt trolejbusus un tramvajus.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) skaidroja, ka Ukrainai paredzētie autobusi ir labi uzturēti, un, lai arī lietoti, var kalpot vēl vairākus gadus.

Autobusus Rīgas šoferi stūrēs līdz Ukrainas - Polijas robežai, kur tos sagaidīs un vedīs tālāk jau Ukrainas pārstāvji. Tie ir nepilni 1000 kilometri, autobusu kolonna braucienā ir gandrīz kilometru gara, un ir labi jāpārdomā, kur uzpildīt degvielu, kur šoferiem atpūsties, sacīja "Rīgas satiksmes" valdes loceklis Andris Lubāns.

No trešdienas, 28.decembra, līdz piektdienai, 30.decembrim, ikviens rīdzinieks var autobusu piepildīšanai sarūpētos ziedojumus nogādāt ziedojumu savākšanas vietās. Trešdien, 28.decembrī, no plkst.15 līdz plkst.20 ziedojumus pieņems Rātslaukumā, ceturtdien, 29.decembrī, no plkst.15 līdz plkst.20 pie tirdzniecības centra "Akropole Alfa" pie B ieejas, bet piektdien, 30.decembrī no plkst.12 līdz plkst.20 pie tirdzniecības centra "Spice". Tāpat ziedojumus varēs nogādāt kultūras centrā "Imanta", Anniņmuižas bulvārī 29 un sev tuvākajā Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra punktā.

LETA jau vēstīja, ka pirmie 11 Rīgas ziedotie autobusi, piepildīti ar iedzīvotāju ziedotajām humānās palīdzības sūtījumiem, uz Ukrainu devās aprīļa beigās.