112
2022. gada 14. decembris, 12:12

VIDEO: sniega mākoņi pavirzījušies uz valsts ziemeļiem, pieputinot ceļus Limbažu pusē

Jauns.lv

Aculiecinieki portālam Jauns.lv norādījuši uz netīrītiem un teju neizbraucamiem ceļiem Limbažu novadā.

Video redzams zemes ceļš Limbažu novadā, Skultes pagastā. Tas ved no Skultes muižas puses uz degvielas uzpildes staciju "Viada". "Minētais ceļš nav tīrīts nevienu reizi kopš vispār ir sācis snigt," Jauns.lv norāda aculiecinieks. "Pa šo ceļu katru dienu brauc vieglās automašīnas un kravas mašīnas, kā arī skolēnu autobuss."

Otrā video redzams arī sniegotais ceļš Limbaži - Ragana.

Tikmēr VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), atsaucoties uz sinoptiķu brīdinājumiem, ziņo, ka šodien, 14. decembrī, stiprāk snieg valsts ziemeļrietumu rajonos, bet pusdienlaikā jūras un līča Vidzemes piekrastē gaidāms putenis.

"Ceļi būs slideni, var veidoties sniega sanesumi, un arī pēc nesen veiktiem uzturēšanas darbiem sniega kārta izveidojas no jauna. Aicinām braukt uzmanīgi!" norāda LVC.

Īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Tallinas šoseja(A1) posmā Tūja-Ainaži. Uz ceļiem strādā 140 tehnikas vienības.

Valsts policijā (VP) ziņo, ka aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši 18 cilvēki. No cietušajiem pieci bija gājēji.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 123 ceļu satiksmes negadījumi. 59 ceļu satiksmes negadījumi reģistrēti Rīgas reģionā, bet 18 - Zemgales reģionā.

Pie stūres reibumā pieķerti septiņi vadītāji, no kuriem seši bija alkohola reibumā, bet viena persona pie stūres bija sēdusies narkotisko vienu iespaidā.

Pirmais lielais putenis šoziem! Ikdienas ainiņas 2022. gada ziemas apburtajā Rīgā

2022. gada 12. decembris daudzviet Latvijā atnesis biezu sniega kārtu.

gallery icon