foto: LETA / Evija Trifanova / Paula Čurkste
Staķis ar Pabriku "Twitter" apmainās dzēlībām par sniega tīrīšanu
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.
Sabiedrība
2022. gada 13. decembris, 12:34

Staķis ar Pabriku "Twitter" apmainās dzēlībām par sniega tīrīšanu

Jauns.lv

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks mēģinājis izmantot nupat pagājušo sniega puteni, lai iedzeltu Rīgas pašvaldībai un mēram par nenotīrītajiem  ceļiem un ietvēm. Rīgas mērs Mārtiņš Staķis gan atbildi nepalika parādā.

Artis Pabriks savā Twitter ierakstā raksta: “Ja Rīgas pašvaldība turpinās rādīt savu nespēju notīrīt sniegu no ietvēm un ceļiem, tad nākamajās vēlēšanās Ušakovs atgriezīsies tik pat strauji, kā reiz Napoleons Parīzē no Elbas salas izsūtījuma.”

Uz šo neglaimojošo ierakstu Rīgas mērs Mārtiņš Staķis Twitter norāda: “Saprotu, ka ministram pēc zaudējuma vēlēšanās tagad brīvāks laiks, lai aktīvas snigšanas fāzē tvītotu par to, ka viss sniegs nav notīrīts vienlaikus. Varu nomierināt, ka Rīgā strādā visas tehnikas vienības, un esam panākuši, ka pirmo reizi vēsturē ietves centrā tīra pašvaldība.”

Abu politiķu twittersarakste pamudinājusi daudzus "Twitter" lietotājus izteikt savas domas par ielu tīrību Rīgā.

Kāda Twitter lietotāja @DaceBerzina3 norāda: “Tās pašvaldības tīrītās ietves ir drausmīgas. Traktors pārbrauc pāri ar paceltu lāpstu. Ledus un sniega kārta paliek. Sētnieki tīrāk prata notīrīt. Staķa kungam jāiziet pastaigāt pa ietvēm!”


Savukārt @Pastnieks_Zutis ir neapmierināts par pašvaldības policijas rosīšanos. "Rīga ir tikai centrs, vai ne? Zolitūde ir lauku teritorija, ja pareizi saprotu. Par Ušakovu nebalsošu, protams, jo nejauksim kopā mušas ar kotletēm! Bet par terorizēšanu ar pašvaldības policiju par ietves nenotīrīšanu gar privātmāju žogiem apsolu kļūt gan rupjāks, gan skaļāks!"

Arī Twitter lietotājs @Sve6aiss ir neapmierināts ar netīrītajām ielām. “Neko jūs netīrat. Visas Čaka ielas garumā šādi. Tu brauc mierīgi pa velo joslu, bet priekšā šāds. Kur likties?”

Arī @greengrieta norāda, ka ceļu tīrīšana varētu būt labāka. “Diemžēl Āgenskalna negalvenās ielas jau otro gadu ir netīrītas, te tehnika, goda vārds, nav redzēta. Nav runa par ietvēm, bet braucamo daļu, kur vieglie auto brauc, strīķējot apakšu pret sniegu.”

Savukārt @Lasma_Berzina ir pretējās domās: “Kā centrā dzīvojošs rīdzenieks, varu apstiprināt, ka ietves šogad tiek notīrītas labi. Šorīt, uz darbu ejot, ietve skaisti notīrīta un mazo šķūrīti turpat netālu redz rušināmies jau pa nākamo ietvi. Nav sāls un šļura.”

Ne tikai Rīgā ceļi un ietves ir sniega kupenās  - braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem pēc ilgstošā sniegputeņa arī otrdien ir apgrūtināta. "Latvijas valsts ceļi" (LVC) ziņo, ka īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi aizputinājumu dēļ bija daudzviet Kurzemē un Vidzemē. Tāpēc, lai ceļu tīrītājiem izdotos ātrāk notīrīt piesnigušos ceļus, Jauns.lv aicina iesūtīt attēlu un vietu, kas būtu jānotīra. Bildi sūti uz jauns@jauns.lv.

Ja tev ir foto liecības par to, cik daudz ir sasniedzis tavā apkārtnē – sūti  arī šīs bildes uz uz jauns@jauns.lv. Iesūtītās bildes apkoposim un publicēsim informācijai gan Latvijas Valsts ceļiem, gan zināšanai citiem auto vadītājiem.