Rīgas pilsēta Kijivai ziedo 115 ģeneratorus un 100 siltuma pūtējus

Rīgas pašvaldība atsaukusies Kijivas lūgumam sniegt atbalstu ar ģeneratoriem un siltuma ierīcēm, ziedojot 200 000 eiro nepieciešamā aprīkojuma iegādei. Šodien, ...

gallery icon
Sabiedrība
2022. gada 6. decembris, 16:39

Rīgas pilsēta Kijivai ziedo 115 ģeneratorus un 100 siltuma pūtējus

Jauns.lv

Rīgas pašvaldība atsaukusies Kijivas lūgumam sniegt atbalstu ar ģeneratoriem un siltuma ierīcēm, ziedojot 200 000 eiro nepieciešamā aprīkojuma iegādei. Šodien, 6.decembrī, ceļu uz Kijivu sāka Rīgas dāvātie 115 ģeneratori un 100 siltuma pūtēji.

Krievijas mērķtiecīgo gaisa uzbrukumu rezultātā Ukrainas iedzīvotājiem draud auksta ziema un tumsa. Elektrība un siltums nepieciešami kritiski svarīgajām iestādēm - slimnīcām, skolām un publiskajiem siltuma punktiem. Pavadīt iekārtu transportēšanu ieradās Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un fonda Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, ar kuras pārstāvētās organizācijas iesaisti un palīdzību krava tiks nogādāta Ukrainā.

Konkrēto iekārtu specifikācija tika saskaņota ar Kijivas pašvaldību, un iegādi veica labdarības fonds Ziedot.lv, balstoties uz uzņēmuma "Rīgas satiksme" speciālistu veikto tirgus piedāvājuma apzināšanu. Ģeneratoru un siltuma pūtēju piegādi nodrošināja četri uzņēmumi - Tech Express SIA, Vallin SIA, Arsenall Industrial SIA un Stokker SIA.

Uzņēmēji novembrī snieguši atbalstu Ukrainai gandrīz pusmiljona eiro vērtībā

Savukārt ar vairāku uzņēmumu atbalstu un ziedojumiem iniciatīva "Uzņēmēji mieram" novembrī uz Ukrainu nosūtījusi vairākas palīdzības kravas vairāk nekā 450 000 eiro vērtībā, sniedzot atbalstu gan Ukrainas civilajiem iedzīvotājiem, gan militārajiem spēkiem.

Kopumā novembra laikā uz Ukrainu nogādātas 19 vieglās automašīnas un viena kravas automašīna, lai stiprinātu aizsardzības spēku mobilitātes spējas cīņā pret okupantu.

Aizsardzības spēkiem nosūtītas arī pārtikas kravas sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un AS "Dobeles Dzirnavnieks". Sarūpētas vairāk nekā 100 dažādu taktiskā aprīkojuma un ziemas apģērba vienību, triecienizturīga datortehnika, wifi iekārtas, lai nodrošinātu maksimālu pārklājumu, un citas Ukrainas aizstāvjiem nepieciešamas lietas. Iestājoties ziemai, uz Ukrainu nosūtītas arī 500 segas, 500 gāzes degļi telpu apsildīšanai un ēdiena pagatavošanai, 350 ziemas guļammaisi, kā arī tik ļoti gaidītie ģeneratori - pavisam 38 vienības ar jaudu no 5 līdz 7 kilovatiem.

Uz Ukrainu aizceļojis arī LMT ziedotais ģenerators un 300 ārējās uzlādes baterijas. Ar Latvijas vēstniecības Ukrainā atbalstu divās Čerņigovas apgabala skolās turpmāk tiks lietoti 20 "Atea Global Services" ziedotie portatīvie datori. Sirsnīgs ziedojums saņemts no individuālā uzņēmēja, kurš ziedojis 100 litru medus. Joprojām tiek ziedotas Latvijā adītas zeķes Ukrainas aizstāvjiem un citas sirdslietas. Uzņēmēji, kuri ziedo transportlīdzekļus, paši arī tās piepilda ar pārtiku un ziemas drēbēm.