foto: LETA
Biznesa augstskola "Turība" arī ziemas periodā nodrošinās studijas klātienē
Biznesa augstskola "Turība".
Tava izglītība
2022. gada 14. novembris, 11:08

Biznesa augstskola "Turība" arī ziemas periodā nodrošinās studijas klātienē

Jauns.lv/LETA

Biznesa augstskola "Turība" arī ziemas periodā nodrošinās studijas klātienē, informēja biznesa augstskolas "Turība" attīstības direktore Vineta Vītoliņa.

Vienlaikus, augstskola nodrošina klātienes studentiem iespēju nodarbībai pieslēgties attālināti, izmantojot "WEBEX" platformu, taču students attālināti var pieslēgties tikai kā klausītājs, nevis kā aktīvs dalībnieks. Attālinātā pieslēgšanās lekcijai netiek uzskatīta par lekcijas apmeklējumu.

Biznesa augstskola "Turība" valdes loceklis Imants Bergs, kura kompetencē ir augstskolas attīstības un tehniskā nodrošinājuma jautājumi, uzsver, ka, neskatoties uz augstajām energoresursu izmaksām, "Turība" arī turpmāk nodrošinās klātienes studentiem izglītības pakalpojumu pilnā apjomā un kvalitātē.

Bergs norāda, ka augstskola savlaicīgi ir veikusi dažādus energoefektivitātes pasākumus, lai samazinātu savu energoenerģijas patēriņu un līdz arī to izmaksas. Augstskola nevarot pārlikt savu izmaksu slogu uz studentu pleciem, bet esot jāmeklē risinājumi modernizācijā un darbības efektivitātē.

Ieviešot dažādus energotaupības pasākumus, augstskola šobrīd samazinājusi gandrīz par 30% elektroenerģijas patēriņu, salīdzinot ar 2019. gada septembri, kad studenti līdzīgi kā šobrīd studēja klātienē, un par 12% - salīdzinot ar 2021. gada septembri, kad mācības notika tikai attālināti. 

Biznesa augstskola "Turība" jau īsteno un turpina ieviest dažādus energotaupības pasākumus, lietderīgi izmantojot esošos resursus un samazinot izmaksas par energoresursiem un apkuri. Augstskolā tiek modernizēta apkures sistēma, kas ļaus samazināt kurināmā patēriņu, līdz ar to arī samazinot apkures izmaksas. 

Tāpat augstskolā ir nomainīti apgaismes ķermeņi no parastajām dienas gaismas spuldzēm uz LED apgaismojumu, kas attiecīgi ļauj samazināt elektroenerģijas patēriņu. 

Lai vēl vairāk mazinātu elektrības izmaksas, augstskolā papildu tiek atslēgti lielākie elektroenerģijas patērētāji, kas būtiski neietekmē augstskolas darbību, piemēram, gaisa kondicionieri, sildītāji un lielā strūklaka augstskolas "Turība" kvartālā.

Tiek sekots līdzi apgaismojumam koplietošanas telpās, proti, tiek veikts apgaismes zonējums un uzstādīti sensori, kas pēc noteikta perioda izslēdz gaismas, ja šajās telpās neviens neatrodas.

Turpinot Biznesa augstskolas "Turība" virzību uz ilgtspējību, notiek darbs pie saules paneļu projekta īstenošanas - uzstādot saules paneļus uz augstskolas ēku jumtiem, iegūto enerģiju varētu izmantot augstskolas vajadzībām.