Grandiozi aizritējis otrais Tvīda brauciens Ogrē. FOTO
Ogrē Valsts svētkos – 4. maijā – notika Tvīda velobrauciens, pulcējot aptuveni tikpat riteņbraucēju, cik šogad aprīļa beigās piedalījās arī Rīgas Tvīda braucienā.
Novadu ziņas
2015. gada 5. maijs, 20:13

Grandiozi aizritējis otrais Tvīda brauciens Ogrē. FOTO

Jauns.lv

Vairāk nekā 300 dalībnieku devās aptuveni piecus kilometrus garā Tvīda braucienā pa Ogres skaistākajām vietām, lai uzburtu kādreizējo kūrortpilsētas sajūtu. Atšķirībā no iepriekšējā Tvīda brauciena, kad lietus mākoņi un aukstums pasākuma dalībniekus izmērcēja līdz kaulam, šoreiz daba bija labvēlīga.

Valsts svētkos, 4. maijā, Tvīda brauciena dalībnieki bija pulcējušies ne tikai no Ogres, bet arī Rīgas, Ikšķiles, Lielvārdes, Aizkraukles, bet Matilde un Kristīne ceļu bija mērojušas pat no Bauskas novada Rundāles, Kasjauns.lv informēja Ogres Vēstures un mākslas muzeja speciāliste Gunta Šmidre.

Šogad tērpu un velosipēdu daudzveidība priecēja ikvienu brauciena vērotāju. Brīvības ielā „uz sarkanā paklāja ” notika tērpu parāde, kuras laikā žūrija izvēlējās veiksmīgākos, bet pašu labāko izvērtēšanā piedalījās visi klātesošie - jo skaļāki aplausi, jo vairāk sajūsmas par pretendentu, jo tuvāk uzvarai. Jau otro gadu pēc kārtas Ogres Tvīda braucienā laurus plūca Pēteris Kirilovs no Aizkraukles, piedaloties ar 1936. gadā Latvijā izgatavoto „Latvello” markas divriteni. Savukārt lielvārdietes Vikas Brokānes - Selgas sievišķīgais baltais tērps uzvarēja dāmu konkurencē.

Balvu ieguva arī pati jaunākā Tvīda brauciena dalībniece.

Pasākuma dalībniekus priecēja gan pūtēju orķestris „Horizonts”, gan retro cirks, tango priekšnesumi, gan Marko Ojalo akardeons, gardais M. Pūres beķerejas kliņģeris, gan vienkārši priekpilna un atraktīva kopābūšana.

Tvīda braucienā piedalījās arī Ogres novada domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis ar ģimeni. Savā uzrunā viņš klātesošajiem solīja, ka Tvīda braucieni noteikti kļūs par Ogres pilsētas tradīciju un dome tos atbalstīs arī turpmāk.

Tvīda braucienu Ogrē organizēja kafejnīcas M. Pūres beķerejas īpašnieki Iveta Zāģere un Māris Bulats, sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību, Ogres Vēstures un mākslas muzeju, Ogres novada Tūrisma informācijas centru un Ogres novada kultūras centru.

Ieskatu Ogres Tvīda brauciena gaisotnē skatieties foto.

Kasjauns.lv/Foto: Dace Voitkeviča, Rihards Puriņš