Liepājā atklāj plenēra "Liepājas marīna" izstādi. FOTO
Liepājas mākslinieks Aivars Kleins ir plenēra „Liepājas marīna” iedvesmotājs. Šonedēļ Liepājas muzejā atklāj plenēra ikgadējo izstādi.
Kultūra
2015. gada 7. maijs, 23:11

Liepājā atklāj plenēra "Liepājas marīna" izstādi. FOTO

Jauns.lv

Liepājas muzeja Mazajā zālē piektdien, 8. maijā, pulksten 17.00 atklās 19. starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra „Liepājas marīna’14” darbu izstādi. Tajā eksponēti pagājušās vasaras plenērā tapušie mākslas darbi – dažādu mākslinieku rokrakstos iemūžināta Liepāja un tās apkārtne.

Par Liepājas vasaras kultūras dzīves neatņemamu sastāvdaļu ir kļuvis mākslinieku Aivara un Ingas Kleinu organizētais starptautiskais jūras glezniecības plenērs. Pagājušā gada jūlijā notikušā 19. starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra devīze bija „Klasika”, Kasjauns.lv informēja Liepājas muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve.

Pērnajā vasarā plenērā pulcējās dažādu paaudžu mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un ASV. Jau otro reizi notika arī jauno mākslinieku plenērs „Mazā marīna”, kurā bērni gleznoja un guva pieredzi līdzās profesionāliem māksliniekiem.

Izstādē „Liepājas marīna’14” skatāmi 33 mākslas darbi. Mākslinieki pagājušā gada jūlijā iedvesmu smēlušies Liepājas pludmalē, gleznojuši ostu un Jūrmalciemu. Darbi tapuši dažādās tehnikās – eļļas gleznojumi, akvareļi, pasteļu zīmējumi ar daudzveidīgu skatījumu uz liepājniekiem ierastiem skatupunktiem.

Plenēra atlasīto darbu izstāde jau gadskārtēji notiek Liepājas muzejā. Izstādes atklāšanā plenēra rīkotājs un kurators Aivars Kleins fotoretrospekcijā atskatīsies uz pagājušajiem radošajiem gadiem un prezentēs katalogu.

Šogad notiks jau 20. starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenērs Liepājā, un Aivars Kleins jau plāno tā norisi. Izstāde būs skatāma līdz 7. jūnijam, ieeja bez maksas.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto