Viesnīcā "Kempinski Riga" tiks atklāta labdarības mākslas izstāde "Ēdenes dārzs — pieci sievišķības elementi"
Kultūra
2022. gada 25. jūlijs, 15:21

Viesnīcā "Kempinski Riga" tiks atklāta labdarības mākslas izstāde "Ēdenes dārzs — pieci sievišķības elementi"

Jauns.lv

Piektdien, 29. jūlijā, restorāna-bāra Stage 22 terasē, kas atrodas Latvijas vadošās pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga 8. stāvā, notiks mākslas izstādes "Ēdenes dārzs — pieci sievišķības elementi" atklāšana. Izstādē būs apskatāmas galerijas "PRAGMA" piecu latviešu mākslinieču — Janas Ņesterovičas, Lauras Libertes, Guntas Viļumas, Elīnas Graudiņas un Sandras Japiņas darbi. Atklāšanas laikā no vairāku gleznu pārdošanas savāktie līdzekļi tiks novirzīti centram "Marta" — vienīgā sieviešu tiesību aizstāvības organizācija Latvijā.

Izstādes nosaukums "Ēdenes dārzs — pieci sievišķības elementi" atsaucas uz Bībeles stāstu Ēdenes dārzā. Vārdu "Ēdene" izraēlieši apvienoja ar vārdu e'den  — "baudījums". "Katra no divdesmit piecām izstādes gleznām ir baudas personifikācija — māksla, dzīve, mūzika, brīvība un mīlestība. Piecas mākslinieces dažādi interpretē redzēto un piedzīvoto, taču viņas vieno jūtīgums un iekšējais spēks, kas piemīt visām mūsdienu sievietēm," stāsta izstādes kuratore Eva Šleziņa.

Sievišķības tēma un vienlaikus ar to saistītās trausluma, rūpju, empātijas izpausmes kā sarkans pavediens vijas cauri visai izstādes tēmai. Tā atspoguļojums attēlos, kā arī īpaši izstrādāta mākslas ēdienkarte, kuras pamatā ir ilgtspējīgas izcelsmes produkti.

"Mēs vienmēr priecājamies iniciēt un atbalstīt ar mākslu saistītus projektus. Šī ir iespēja aktualizēt sabiedriski svarīgu mērķi caur skaistuma prizmu. Atrodas iespēju savstarpējai sadarbībai un atbalstīt tos, kuriem tas ir svarīgi. Tā tas bija pavasarī, kad savācām vairāk nekā 7000 eiro, lai palīdzētu Ukrainai. Esmu pārliecināta, ka arī šī projekta ietvaros mums izdosies sasniegt labdarības mērķus," piebilst Jeļena Safronova, Grand Hotel Kempinski Riga PR un mārketinga vadītāja.

Mākslas izstādes atklāšana notiks piektdien, 29.jūlijā, bārā-restorānā Stage 22 (Grand Hotel Kempinski Riga, Aspazijas bulvāris  22) plkst.18:00. Sīkāka informācija un rezervācijas pa tālruni +371 25480606 vai e-pastu sales.riga@kempisnki.com. Ieeja uz izstādes atklāšanu ar biļetēm.