foto: LETA
Starptautiskos bērnu literatūras lasījumus šogad ievadīs ukraiņu rakstnieces
Vijolnieka Gidona Krēmera grāmata "(ne)Spārnotas domas" .
2022. gada 18. jūlijs, 23:17

Starptautiskos bērnu literatūras lasījumus šogad ievadīs ukraiņu rakstnieces

Jauns.lv/LETA

Starptautiskos bērnu literatūras lasījumus 24.jūlijā Latvijas Universitātes Botāniskā dārza "Šķūnī" ievadīs ukraiņu rakstnieces Halina Vdovičenko un Taņa Postavna, informēja Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (LBJLP) pārstāve Silvija Tretjakova.

Pēc viņas paustā, LBJLP rīkoto Starptautisko Jāņa Baltvilka balvas sarīkojumu nozīmīgs notikums ir bērnu auditorijai domātie literatūras lasījumi, kas notiks 24.jūlijā no plkst.11 līdz 13. Šogad tiem dots nosaukums "Ar bitēm… un kaķiem".

Lasījumus ievadīs ukraiņu rakstnieces Vdovičenko un Postavna. Abu rakstnieču darbi ir jau pazīstami latviešu lasītājiem.

Lasījumus vadīs rakstniece Evija Gulbe, muzikāli pasākumu bagātinās dziedošā ģimene "Križevic Band-a", kurā muzicē Helma Elvīra Križevica - Latvijas skaļās lasīšanas čempione.

Līdztekus literārajam sarīkojumam notiks radošā darbnīca pie izstādes "36 un 6 kaķu portretu galerija", kur varēs redzēt ilustratores Natalkas Haidas darbus. Bērni tiek aicināti ierasties ar saviem kaķu un citu mīļdzīvnieciņu zīmējumiem, lai tos varētu izvietot izstādē. Zīmējumus varēs radīt arī turpat uz vietas, radošo darbnīcu vadīs ilustratore Signe Ērmane.

"Rakstnieki lasīs un lasītāji dziedās un zīmēs - tā varētu dēvēt notikuma gaitu Botāniskajā dārzā. Pasākuma pirmā daļa un darbnīca noritēs bilingvāli, lai literatūras lasījumos varētu piedalīties ukraiņu ģimenes ar bērniem," skaidro Tretjakova.

Lasījumu otrajā daļā piedalīsies Jāņa Baltvilka balvas starptautiskais laureāts Juhani Pitseps ar jaunas bērnu grāmatas "Paulīnes mežs" pieteikumu Marikas Muzikantes tulkojumā. Pasākumā virkne latviešu rakstnieku iepazīstinās ar jauniem, vēl nepublicētiem darbiem - Inese Zandere ar "Skaidu pasaku", Luīze Pastore lasīs fragmentu no jaunās grāmatas par Aleksandru Laimi un viņa bērniem "Laimes govs", Iveta Troalika lasīs fragmentu no garstāsta "Bize", kas domāts sākumskolas bērniem. Arī Laura Vinogradova un Lote Vilma Vītiņa ir sagatavojušas pārsteigumu saviem lasītājiem.