foto: LETA
"Rīgas filmu fonda" līdzfinansējumu šogad saņems četras ārvalstu filmas
Filmu uzņemšanas busiņš.
Runā Rīga
2022. gada 1. jūlijs, 10:29

"Rīgas filmu fonda" līdzfinansējumu šogad saņems četras ārvalstu filmas

Jauns.lv / LETA

Šogad "Rīgas filmu fonda" līdzfinansējums piešķirts četriem ārvalstu filmu projektiem, informēja Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras pārstāve Inese Sustriņa.

Kopumā minētajiem projektiem piešķirti 800 000 eiro.

Līdzfinansējumu saņems SIA "Cinevilla Films" filmai "Sisi 2", kas taps sadarbībā ar "Storyhouse Pictures". Filmēšana Latvijā plānota līdz augustam.

Atbalstīts SIA "White Pictures" pieteikums "Grāmata par visu", kas taps sadarbībā ar "Kaap Holland Film" un "Fatt Productions". Filmēšana Latvijā ir plānota šī gada augustā un septembrī.

Atbalstīts arī šīs pašas kompānijas "White Pictures" pieteikums "Evas aicinājums", kas taps sadarbībā ar "Tuffi Films". Filmēšana Latvijā plānota jūlijā un augustā.

SIA "Ego Media" saņems finansējumu projektam "Einšteins un Margarita", kas taps sadarbībā ar "Alarm Film" un "LAMF". Filmēšana Latvijā plānota jūlijā-oktobrī.

Saņemto pieteikumu kopējais pieprasījums pārsniedza pieejamo summu, tādēļ konkursa vērtēšanas komisija pārtrauca pieteikumu pieņemšanu šajā gadā pēc pirmās iesniegumu pieņemšanas kārtas.

Kopumā 2022. gada konkursa plānotā Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 800 000 eiro. "Rīgas filmu fonda" līdzfinansējums tiks izmaksāts pēc filmēšanas pabeigšanas, producentiem iesniedzot informāciju par atbalstāmo līdzekļu izlietojumu Rīgā un Latvijā.