foto: LETA
Domubiedri ziņo, ka kārtējo reizi aizturēts prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans
Prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans.
Sabiedrība
2022. gada 21. jūnijs, 20:38

Domubiedri ziņo, ka kārtējo reizi aizturēts prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans

Jauns.lv

Kā soctīklā "Facebook" ziņo domubiedri, kārtējo reizi aizturēts prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans.

Lindermana aizturēšanas iemesls pagaidām nav zināms.

LTV raidījums “de facto” pērn jau vēstīja par kovida noliedzēju pārraidēm, kas visas top kādā pagrabā Rīgas centrā. LTV izdevās gūt apstiprinājumu, ka raidījumus filmē ēkā Krišjāņa Barona un Ģertrūdes ielu stūrī.

Marta beigās “de facto” pie mājas piefiksēja uzņēmēju Arnoldu Babri, kurš pagrabā bijis redzams ne reizi vien. Pēc brīža tur uzradās krievu valodas referenduma iniciators Vladimirs Lindermans. Bija redzams, ka viņš kaut ko gaida.

Pēc pāris minūtēm no ēkas iznāca bijušais eiroparlamentārietis, žurnālists Andrejs Mamikins. Abi sarokojās, un devās iekšā vārtrūmē.

Intervija ar Lindermanu jūtūba parādījās nākamajā dienā. Runāja par dzeju, kovidu un vakcīnām. Par karu Lindermanam neko neprasīja, bet apskatot viņa feisbuku ir skaidrs, kurā pusē viņš stāv.

Piemēram, 14.martā viņš aicināja sarīkot talku, lai satīrītu, kā pats teica, “pretkrievu izgāztuvi”, ar to domājot Ukrainu atbalstošos plakātus iepretim Krievijas vēstniecībai. Dažus darbus izmetis miskastē, rakstīja Lindermans. 

Girss, Lindermans un līdzīgi domājošie dibina biedrību

Parakstot biedrības "Latvijas Sirdsapziņas gūstekņu līga" dibināšanas dokumentus, prokrieviskos aktīvistus, šīs organizācijas biedrus aizturēja policija. Biedrībā plāno apvienoties Aleksandrs Gapoņenko, ...

gallery icon

Jāatzīmē, ka pagraba raidījumos sākuši parādīties citas vakcīnu pretinieku televīzijas “Brīvvalsts TV” dalībnieki, kas līdz šim nebija ar to tieši saistīti.

Nupat NEPLP ir uzdevis “Brīvvalsts TV” reģistrēties kā pakalpojuma pēc pieprasījuma sniedzējam. Tas nozīmē, ka televīzijai būs jāievēro regulatora prasības. Ja “Brīvvalsts TV” to atteiksies darīt, tad NEPLP varēs ierobežot tās mājaslapu.

Krievu skolu aizstāvji Rīgas centrā protestē pret turpmāku skološanos tikai latviešu valodā

Krievu skolu aizstāvji, kuru galotnē darbojas prokremliskās partijas “Latvijas Krievu Savienība” (LKS) biedri, atsākuši savulaik pietiekami regulāro piketēšanu pie Izglītības ...

gallery icon

2013. gadā Vladimirs Lindermans aicinājis savus piekritējus uz Latvijas latu banknotēm spiest partijas zīmogu, lai priekšvēlēšanu laikā reklamētu savu partiju. Par to viņam pēc likuma varēja draudēt ilgs cietumsods un mantas konfiskācijā. 

Lindermans arī paziņojis, ka ar vienu šādu apzīmogotu banknoti jau ir devies uz veikalu un veiksmīgi nopircis cigaretes. Pagaidām gan vairāk šādas naudas zīmes nav redzētas.

Protesta gājiens krievu skolu atbalstam Latvijā 2019. gada 5. oktobrī

gallery icon

9. maijs bildēs: ļaužu masas visas dienas garumā plūst uz Uzvaras parku, lai noliktu ziedus

Pie Uzvaras pieminekļa Rīgā, kur svētdien kā katru gadu pulcējas Krievijā svinamās "Uzvaras dienas" atzīmētāji, pēcpusdienā cilvēku kļūst arvien vairāk. ...

gallery icon