foto: Ekrānuzņēmums
"Par šito tu pa muti dabūsi!" - starp deputātiem Saeimā izceļas asumi
Politika
2022. gada 8. jūnijs, 20:14

"Par šito tu pa muti dabūsi!" - starp deputātiem Saeimā izceļas asumi

Jauns.lv

Trešdien, 8. jūnijā, Saeimas sēdē īpaši asumi izcēlās starp deputātiem Sandi Riekstiņu ("Konservatīvie") un Aldi Gobzemu (KuK).

Gobzems kāpa Saeimas tribīnē, lai runātu par vairākiem priekšlikumiem, bet runas laikā Riekstiņš no Saeimas zāles vairākas reizes viņu pārtrauca.

Laikā, kad Gobzems no tribīnes runāja par likumprojektu “Grozījums Valsts sociālo pabalstu likumā”, Riekstiņa izsaucieni Gobzemu pamatīgi saniknojuši, deputātam pirms došanās atpakaļ uz savu sēdvietu kolēģi nosaucot par "kretīnu".

Par šādu uzvedību Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Gobzemam izteica aizrādījumu, bet deputāts nerimās un jau no sēdvietas turpināja asu vārdu apmaiņu ar kolēģi Riekstiņu.

Vienā brīdī Riekstiņš izsaucās "par šito tu pa muti dabūsi!", piecēlās kājās un devās Gobzema virzienā. Zālē bija dzirdama citu deputātu sasaukšanās, vairākiem veltot vārdus Riekstiņam, kurš tuvojās Gobzemam. "Atradies sitējs," nosaka kāds. 

Piegājis pie Gobzema, Riekstiņš kolēģim veltījis dažus vārdus, līdz devies atpakaļ.

"Kas bija, Riekstiņa kungs? Jāpaaugas," Riekstiņam dodoties atpakaļ uz savu vietu, saka deputāts Ēriks Pucens (R), kurš video ar Saeimā notikušo ievietojis populārajā sociālajā vietnē "TikTok".

"Kolēģi, es aicinu visus apzināties, ka atrodamies Saeimas sēdē," mudināja Mūrniece.