foto: Mārtiņš Ziders
Motobraucēji Rīgā apvienojas braucienā "The 2022 Distinguished Gentleman's Ride"
Sabiedrība
2022. gada 22. maijs, 15:35

Motobraucēji Rīgā apvienojas braucienā "The 2022 Distinguished Gentleman's Ride"

Jauns.lv

Vairāk nekā 30 braucēji 22.maija rītā pulcējās pie “Triumph Rīga” Juglā un devās kopējā izbraucienā pa Brīvības gatvi un Rīgas centru uz t/c “Mols” Krasta ielā. Brauciens "The 2022 Distinguished Gentleman's Ride" vai, latviski tulkojot “Atšķirīgo Džentlmeņu Brauciens”, ir atraktīva motobraucēju kustība ar mērķi ziedot naudu, lai vairotu izpratni un piesaistītu līdzekļus vīriešu garīgās veselības un prostatas vēža izpētei.

Rīgā notiek "The 2022 Distinguished Gentleman's Ride" jeb “Atšķirīgo Džentlmeņu Brauciens”

gallery icon

Pasākuma laikā notika tikšanās ar Dr. Viesturu Rudzīti, kurš asprātīgi, citējot grieķu mitoloģiju, deva ieskatu veselīgas dzīves uztveres veidošanā, salīdzinot motociklistus ar kentauriem. Muzikāli rokenrolisku priekšnesumu sniedza Atis Zviedris no grupas “The Rolltones”. Bija iespēja vērot klasiska stila motociklus un ļaudis, kuru solīdais ietērps papildināja konservatīvi pozitīvās noskaņas.

Arnis Blodons, “Triumph Rīga” pārstāvis, pasākuma organizētājs: “DGR ir viens no tiem pasākumiem, kurš liek paraudzīties uz motociklistiem, kā ne tikai stilīgu un vasarīga laika pavadītāju publiku, bet arī kā uz sociāli atbildīgiem pilsoņiem. Viņi ar šādu pasākumu, vienotību visos kontinentos, pievērš uzmanību garīgās veselības nozīmei sabiedrībā  un vēža agrīnās diagnostikas izpētei. Tas ir vienreizēji, ja kustība vienas dienas laikā piesaista ziedojumus daudzu desmitu miljonu apmērā visā pasaulē.

Valdis Melderis, "Triumph" motocikla īpašnieks, “Distinguished Gentleman's Ride 2022 Rīga” dalībnieks: “Šis brauciens ir atgādinājums sev un citiem, ka kārtīgs čalis nav tas, kurš ne no kā nebaidās. Kārtīgs čalis skatās savām bailēm acīs un dara to stilīgi. Un vēl tā ir iespēja ziedot vīriešu veselības izpētai un tās veicināšanai”.

Una Tukiša, t/c “Mols” vadītāja: “Mums ir patiess prieks par t/c “Mols” ilggadējo sadarbību ar Latvijas Motoklubu asociāciju, ar kuru kopā, līdztekus jau iecienītajiem Moto sezonas atklāšanas un Latvijas Gada Motocikls balvas piešķiršanas pasākumiem. Šogad pirmo reizi t/c “Mols” norisināsies arī “Distinguished Gentleman’s Ride 2022”, kuru organizē kopienas “Triumph Rīga” pārstāvji. Jo īpaši priecājamies, ka šo pasākumu un unikālu klasisko motociklu izstādi t/c “Mols” no 19. līdz 26.maijam varēs apskatīt ikviens interesents.”

Šo braucienu izveidoja Marks Hava (Mark Hawwa) 2012. gadā Austrālijā. Katru gadu vairāk kā 100 valstīs 22. maijā motociklisti klasiskos tērpos daudzās galvaspilsētās dodas ielās, lai pievērstu uzmanību ne tikai interesantajam tēlam – vīrietis vai lēdija svinīgā, klasiskā ietērpā uz stilīga motocikla - bet arī lai uzrunātu līdzcilvēkus, iedvesmotu viņus veselīgam dzīvesveidam.

2021.gadā šāds DGR brauciens pirmo reizi notika Rīgā.

Pirmais motociklistu brauciens “Distinguished Gentleman’s Ride" Rīgā

gallery icon