foto: Juris Rozenbergs
Dziedātāja Patrisha: "Man ir radi Ukrainā, kurus neesam tā arī spējuši sazvanīt"
Dziedātāja Patrisha
Kultūra
2022. gada 27. marts, 17:10

Dziedātāja Patrisha: "Man ir radi Ukrainā, kurus neesam tā arī spējuši sazvanīt"

Jauns.lv / LETA

Pēc nedēļas, 3.aprīlī, plkst.17, Daugavpils kultūras pilī pulcēsies vairāki Latvijā zināmi mākslinieki, lai labdarības koncertā paustu savu atbalstu Ukrainai, informēja pilsētas pašvaldībā. Viena no māksliniecēm, kas uzstāsies Daugavpilī, būs dziedātāja Patrisha, kura atzīst, ka šis laiks viņai bijis ļoti smags.

Koncertā piedalīsies Aija Andrejeva, Anmary, ansis, Antra Stafecka, Atis Ieviņš, "Bez PVN", "Dabasu durovys", "Dagamba", "Elpa", Intars Busulis, Katō, "Kautkaili", "Laika suns", Patrisha, rolands če, "Sudden Lights", "Tautumeitas", The Sound Poets". Koncertā piedalīsies arī projekts "Latvia For Ukraine" - Katrīna Gupalo, Loreta Reide, Gunārs Gaumigs, Miks Dukurs, Ilze Rijniece, Elizabete Vētra, "Audiokvartāls", "June River", Roberto Meloni, Edgars Vilcāns, "Sub Scriptum", Anita Intaite -, kā arī folkloras kopa "Svātra", kamerorķestris "Daugavpils Sinfonietta", orķestris "Daugava" un koris "Daugava".

Sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv" pasākuma laikā tiks vākti ziedojumi Ukrainas atbalstam - būs iespēja veikt skaidras naudas ziedojumus "Ziedot.lv" kastītēs, kā arī cilvēki tiks aicināti zvanīt uz ziedojumu numuru 9000 6086.

Labdarības koncerts "Latviešu reps pret karu Ukrainā"

Mākslas centrā "Noass" noticis labdarības koncerts "Latviešu reps pret karu Ukrainā". Koncertā piedalījās vairāki desmiti latviešu repa izpildītāju, piemēram, "Eliots", ...

gallery icon

"Esmu gandarīts, ka Daugavpils spēj vienot tik daudz mākslinieku, lai kopā sniegtu palīdzību tiem, kuru dzīvē šobrīd nav daudz gaismas un prieka. Daugavpils savu vienotību kārtējo reizi pierāda nevis ar vārdiem, bet gan ar darbiem," pārliecināts Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

Viens no pasākuma māksliniekiem, grupas "Dagamba" dalībnieks Valters Pūce uzsver, ka dot kaut nedaudz gaismas šajā tik sarežģītajā un grūtajā laikā ir ļoti svarīgi.

Koncerts Ukrainas ģimeņu ar bērniem atbalstam "Palīdzi celties!"

Atbalsta koncertā ukraiņu bēgļu ģimenēm ar bērniem "Palīdzi celties!" bija paredzēts brīvdabā Mežaparka Lielajā estrādē, taču stiprā vēja dēļ tas ...

gallery icon

"Paralēli karam Ukrainā notiek informatīvais karš arī pie mums. Tas, ko mēs kā mūziķi varam darīt šajā situācijā, ir runāt par to ar saviem klausītājiem, lai pēc iespējas vairāk mazinātu propagandas iznīcinošo spēku," uzskata Pūce.

Viņš norāda, ka "ir ļoti sāpīgi skatīties uz šo visu, jo mums ir ļoti daudz tuvu draugu Ukrainā, ar kuriem sazināmies gandrīz katru dienu". "Viņi saka lielu paldies, ka mēs rīkojam koncertus Ukrainas atbalstam, jo tas viņiem palīdz rast spēku un motivāciju cīnīties pret šīm kara šausmām," piebilst mūziķis.

Savukārt dziedātāja Patrisha atzīst, ka laiks kopš kara sākuma viņai ir bijis ļoti smags, jo viņai ir radinieki, kuri atrodas karā iesaistītajās valstīs.

Dziedātājas Patrishas albuma “Patrisha bija šeit!” atklāšana

2019. gada 27. novembrī Tallinas kvartāla “Angārā” sava mini albuma “Patrisha bija šeit!” atklāšanas pasākumu bija sarīkojusi dziedātāja Patrisha.

gallery icon

"Man ir radi Ukrainā, kurus neesam tā arī spējuši sazvanīt. Ir radi Krievijā, kuriem tagad jācieš valsts diktatora dēļ. Mani divi brālēni Baltkrievijā tika aizsūtīti pirmajās rindās armijā, lai dotos karot uz Ukrainu. Viņiem tika atņemti visi sazināšanās līdzekļi, tāpēc nav zināms, kur viņi atrodas un vai vispār vēl ir dzīvi," skaidro māksliniece.

Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu Kultūras pilī, ielūgumus uz pasākumu iespējams rezervēt iepriekš "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Koncertu būs iespējams vērot arī tiešraidē uz ekrāna Vienības laukumā Daugavpilī.

Apliecinot savu atbalstu Ukrainai, visi dalībnieki koncertā piedalās brīvprātīgi.