foto: Edijs Pālens/LETA
“Eco Baltia” grupa ziedo 100 000 eiro Ukrainas atbalstam
Iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā ikdienu notiek piketi Ukrainas atbalstam, nosodot Krievijas militāro agresiju.
Sabiedrība
2022. gada 1. marts, 20:22

“Eco Baltia” grupa ziedo 100 000 eiro Ukrainas atbalstam

Jauns.lv

Vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupa “Eco Baltia” uzņēmēju sāktās iniciatīvas “Uzņēmēji mieram” ietvaros Ukrainai ziedojusi 100 000 eiro šobrīd nepieciešamo lietu – kara aptieciņu, specializētas sausās pārtikas un degvielas – iegādei, kas tiek veikta sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Rīgā, portālam Jauns.lv pastāstīja uzņēmumā.

Tāpat uzņēmumu grupa plāno īstenot virkni citu atbalsta aktivitāšu Ukrainas iedzīvotāju atbalstam un turpināt finansiālu atbalstu.

Papildus vienreizējam ziedojumam Ukrainas atbalstam “Eco Baltia” grupa izstrādā aktivitāšu plānu ilgtermiņa atbalsta sniegšanai ukraiņu tautai. Šobrīd pieņemts lēmums, ka grupas uzņēmumi vismaz nākamos trīs mēnešus ziedos 50 000 eiro ik mēnesi, lai piedalītos kopīgos centienos palīdzēt ukraiņu tautai šajā grūtajā brīdī.

“Ukraina un tās tauta cīnās ne tikai par savu brīvību, bet arī par visas demokrātiskās pasaules vērtībām, un mēs esam gatavi ukraiņiem palīdzēt, kā vien spējam," norāda “Eco Baltia” valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

"Mūsuprāt, ar to, ka mūsu uzņēmumi ir pārtraukuši sadarbību ar Krievijas un Baltkrievijas uzņēmumiem, ir par maz, un nekavējoties nepieciešams īstenot vēl citas aktivitātes, kas sniegtu tūlītēju un taustāmu atbalstu ukraiņiem. Tāpēc šobrīd strādājam pie tā, lai varētu savas labās domas pārvērst darbos, un aicinām arī savus darbiniekus iesaistīties Ukrainas atbalsta aktivitāšu īstenošanā. No sirds ceram, ka karš Ukrainā beigsies pēc iespējas ātrāk, bet, ja notiks pretējais, mēs esam gatavi Ukrainu atbalstīt arī ilgākā laika posmā."

AS "Eco Baltia" piedāvā pilna cikla atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus no savākšanas un šķirošanas līdz loģistikai, vairumtirdzniecībai un otrreizējo izejvielu pārstrādei.

“Eco Baltia” grupā ietilpst Latvijas Zaļais punkts, vides apsaimniekošanas uzņēmumi SIA “Eco Baltia vide”, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” un UAB “Ecoservice”, kā arī pārstrādes uzņēmumi AS “PET Baltija” un SIA “Nordic Plast”. "Eco Baltia" akcionāri ir "INVL Baltic Sea Growth Fund" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).