foto: Jauns.lv
Nolauzti un sabojāti. Ko Rīgā iesāks ar ziemā cietušajiem ceļa stabiņiem?
Sabiedrība
2022. gada 26. februāris, 06:14

Nolauzti un sabojāti. Ko Rīgā iesāks ar ziemā cietušajiem ceļa stabiņiem?

Jauns.lv

Līdz ar sniega nokušanu Rīgas ielās var redzēt ziemas laikā nolauztus un sabojātus ceļa stabiņus. Portāls Jauns.lv noskaidroja, ka Rīgas domes Satiksmes departaments ir uzdevis veikt visu vietu, kur ir izvietoti ceļa norobežojošie elementi, apsekošanu un bojāto elementu atjaunošanu.

Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Lelde Rudzika portālam Jauns.lv pavēstīja, ka Rīgā ir izvietoti aptuveni 3 135 lokanie plastikāta stabiņi.

Esošo finanšu resursu ietvaros tiks veikta ziemas sezonā bojāto ceļa norobežojošo elementu atjaunošana. Tā ietvers gan lokano plastikāta stabiņu, gan gumijas atduru atjaunošanu.

Uzdots atjaunot bojātos elementus

Pašlaik Satiksmes departaments pakalpojuma sniedzējam “AVS Latvija” ir uzdevis veikt visu vietu, kur ir izvietoti ceļa norobežojošie elementi, apsekošanu un bojāto elementu atjaunošanu.

Viņa norādīja, ka pašlaik nevar sniegt informāciju, cik daudz stabiņu šajā ziemā ir sabojāts un kāds ir galvenais sabojāšanas iemesls, jo vēl notiek datu apkopošana.

Vai šogad plānots turpināt stabiņu izvietošanu?

Rudzika atbildēja: “Ņemot vērā, ka departaments vēl nav uzsācis darbu pie satiksmes mierināšanas pasākumu ieviešanas risinājumiem, kas būtu saistīti ar norobežojošo elementu uzstādīšanu, pašlaik nevaram sniegt precīzu informāciju par to, kur šajā gadā varētu tikt uzstādīti norobežojošie elementi.

Tomēr, izvietojot šos elementu, ir panākti satiksmes drošības uzlabojumi mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošībai. Ceļa norobežojošie elementi ir ļoti būtisks pagaidu risinājums drošības uzlabošanai līdz brīdim, kad uzlabojumus būtu iespējams veikt ar pārbūves vai izbūves darbiem.”

foto: Jauns.lv

Informēt par sabojātiem stabiņiem

Gadījumos, kad iedzīvotāji pilsētvidē pamana ziemas sezonā sabojātus ceļa norobežojošo elementus, par tiem var ziņot Satiksmes vadības centram, zvanot uz tālruni 80003600 vai sūtot e-pastu uz rdsvc@riga.lv.

Plašas diskusijas par stabiņiem

Portāls Jauns.lv jau vēstījis, ka Rīgas ielās izvietotie ceļu stabiņi raisījuši plašas diskusijas sabiedrībā.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis pagājušā gada beigās par stabiņiem izteicies: "Redzam statistikā, ka tie uzlabo drošību neregulējamās gājēju pārejās, kas ar tiem aprīkotas. Kur iepriekš ir bijuši cietušie un pat bojāgājušie, šie statistikas rādītāji ir uzlabojušies. Drošība ir pāri visam, un stabiņi dod rezultātu.”

Viņš gan atzina, ka ir bijušas arī kļūdas vietās, kur stabiņi nebija uzlikti īsti pārdomāti, piemēram, Tērbatas, Altonovas, Ojāra Vācieša un Duntes ielā, bet tā esot mazākā daļa.